Enschedees Byzantijns Kozakkenkoor. Foto: PR

Enschedees Byzantijns Kozakkenkoor. Foto: PR

Staande ovatie voor Byzantijns Kozakkenkoor

Muziek

AALTEN - Na een moeizame verkoopaanloop, kwamen er een 160 tal bezoekers naar het optreden van het Byzantijns Kozakkenkoor uit Enschede.

Het publiek kwam onder andere uit Uden, Epse, Amersfoort, Deventer, Enschede en de Achterhoek, waaronder Aalten. De bezoekers hebben genoten van Russisch-Orthodoxe zang van het Enschedees Byzantijns Kozakken Koor. Jammer was dat het koor met drie zieke leden kampte en daardoor twee nummers moest laten vallen. 

Het koor vond het weer fijn om in de Oude Helena Kerk te mogen optreden, zeker na de maatregelen rondom corona. Er werd even stil gestaan bij het leed wat nu in de Oekraïne heerst, uit Mariopoel stammen de Kozakken. Met een aangepast programma heeft men toch gemeend te moeten optreden, regelmatig mocht men een applaus van het publiek in ontvangst nemen. 

Met een toegift van het ‘Onze Vader’ in het Russisch werd afgesloten, waarna het koor een staande ovatie ten deel viel. Het Restauratiefonds had een 50-tal gratis kaarten beschikbaar gesteld voor de Oekraïnse vluchtelingen, hiervan is helaas geen gebruik gemaakt, voor het overige kunnen zij terug zien op een geslaagde middag.