Een spelmoment uit de wedstrijd AD'69 tegen Meddo. Foto: PR.

AD’69 boekt minimale winst tegen Meddo

Sport

AALTEN - AD’69 doet goede zaken tegen Meddo en boekt een minimale 0-1 overwinning in deze uitwedstrijd.

Het was aan AD’69 om de winst van vorige week, 3-0 tegen Kilder, een vervolg te geven. Meddo daarentegen had in de weken voorafgaande aan deze pot ook de nodige nuttige punten gehaald ofwel was het misschien de vorm van de dag wat deze wedstrijd zou gaan brengen. AD’69 kreeg in de eerste fase, lees het eerste kwartier, volop mogelijkheden om met cornerballen een score te openen. Tegelijk wist AD’69 dat het grootste gevaar vooral zat in de rebounds, lees de lange ballen van Meddo richting de eenzame nummers 9 en 11.

Pas in de tweede helft, in de vijftigste minuut, werd de score geopend, Nick Ebbers was de man die de voorzet van Tom Elferink verzilverde. Direct schakelde Meddo over naar een ander systeem, bij AD’69 werd de druk opgevoerd en tegelijk gaf dit meer ruimte voor AD’69. Meddo bleef maar doorgaan en AD’69 had alle moeite om achterin de nul te houden, tegelijk kreeg AD’69 kansen maar die werden niet benut. Langzaamaan groeide de frustratie bij Meddo en dat zag men in het aantal overtredingen. AD’69 liet zich hierdoor niet gek maken, probeerde de rust in het spel te houden. Met vijf minuten naspeeltijd wist AD’69 de wedstrijd met een 0-1 af te sluiten waardoor het toch weer het contact met de top in de competitie weet te vinden.