Give and Go U12. Foto: PR

Give and Go U12. Foto: PR

U12 Give and Go verliest nipt fysieke wedstrijd

U12 Give and Go verliest nipt fysieke wedstrijd 

AALTEN - Op vrijdag 8 april reisde het U12 team van Give and Go af naar Enschede voor hun wedstrijd tegen Amical. 

Amical stond laatste in de poule, maar had hun enige winstpartij wel behaald tegen Give and Go. Dat maakte het spannend. Extra spannend werd het toen twee van de acht spelers ziek bleken vrijdag. Gelukkig kon Sterre, speelster van het U10 team, mee doen met de wedstrijd.

Voorzichtig
Er werd voorzichtig begonnen aan de wedstrijd, met een gelijke stand na de eerste periode. In de tweede periode wist Amical een gaatje te slaan van zes punten, maar dat gaatje werd in de derde periode weer gedicht door Give and Go. Zo ging het ook de rest van de wedstrijd.

Spannend
Tot het einde toe bleef het daardoor spannend. Verdedigend stond het Aaltense team haar mannetje. In de aanval werden te veel kansen niet benut. Hier kwam bij dat de tegenstander steeds fysieker ging spelen en regelmatig een tik uitdeelde.

Minimaal verschil
Dit werd niet bestraft door de scheidsrechters. Het zorgde voor onrust en frustratie aan Aaltense kant. Ondanks dat er nog een paar mooie punten werden gescoord, trok het team van Give and Go uiteindelijk aan het kortste eind en ging met een minimaal verschil van 28-26 van het veld.