Links Jordi Doornebosch, Achterhoek in Beweging, 
Herlinda ter Maat, RvdA,
Koen Bouwman, Jumbo Visma,
René Assink, 't Muurtje
Hans te Lindert, wethouder gemeente Aalten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Links Jordi Doornebosch, Achterhoek in Beweging, Herlinda ter Maat, RvdA, Koen Bouwman, Jumbo Visma, René Assink, 't Muurtje Hans te Lindert, wethouder gemeente Aalten. Foto: Frank Vinkenvleugel

Fietsgroep ‘t Muurtje in actie voor Ronde van de Achterhoek

AALTEN – De Ronde van de Achterhoek, het grootste internationale wielerspektakel van de provincie Gelderland, gaat op zondag 28 augustus van start in Aalten. Ook de finish is dit jaar in deze gemeente. De locatie is uniek, complex Sealing Valley, door eigenaar Hans Beele beschikbaar gesteld, bij Backyard 't Muurtje.

Door Karin Stronks

Twee leden van fietsgroep Muurtje hebben contact gelegd met Hans Beele, eigenaar van Sealing Valley, en hem verteld over de prestigieuze Ronde van de Achterhoek. Woordvoerder van ‘t Muurtje John Theissen: "We vertelden over het internationale deelnemersveld met renners uit onder andere Nieuw Zeeland, Amerika, Canada en Europese toppers. En onze ‘eigen' trots, het Achterhoekse Sensa Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De ronde van ruim 200 kilometer die voert door acht Achterhoekse gemeenten en de grote finale, vier ronden van zo'n zeven kilometer door Aalten, inclusief een groot deel van het industrieterrein. We zetten de Achterhoek en Aalten op de kaart. En dat is precies het raakvlak met meneer Beele, hij doet dat ook met dit unieke complex!”
John Theissen geeft aan: "Meneer Beele reageerde meteen enthousiast en leidde ons rond in de unieke gebouwen. We mogen van alle faciliteiten gebruik maken. De ploegen worden gepresenteerd in het bijzondere park, op het podium waar de betonnen banken omheen staan. Een geweldige plek! We zijn er meneer Beele zeer dankbaar voor." Volgens Theissen wordt de Ronde van de Achterhoek een groots spektakel. "Je kunt je voorstellen wat er allemaal naar Aalten komt. Televisieploegen zoals Eurosport en Omroep Gelderland, vrachtwagens van de deelnemende ploegen, volgwagens, motoren, politie-escorte op motoren, hoogwerkers, veel VIP's, de startopstelling met boog en dranghekken, muzikale omlijsting. Het is een geweldige publiekstrekker.”
Aanvankelijk heeft Aalten zich aangemeld als locatie voor de start. Dat is vrij snel toegezegd. Theissen: "Dan gaat de organisatie van de Ronde van de Achterhoek, onder leiding van voorzitter Gerard van Balveren, samen met Achterhoek in Beweging op zoek naar een gemeente die de finish kan faciliteren. Er kwam niet veel respons. Toen hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en het voorstel gedaan om dan de finish ook hier in Aalten te houden. En we kregen groen licht.”
Voor deze editie van de Ronde van de Achterhoek biedt dat enorm veel mogelijkheden. John Theissen legt uit: "Als de renners gestart zijn hebben we zo'n vier uur tijd om leuk vermaak voor het publiek te organiseren. We hebben zo veel plannen! Dikke bandenrace voor de jeugd, presentaties van bedrijven, wedstrijd in de Fun klasse op de plaatselijke ronde, optredens van muziekbands en een plaatselijke scootmobiel of duofiets rit met Figulus Welzijn. Zo kunnen veel organisaties zich hier profileren.” Na de finish volgt uiteraard de grote prijsuitreiking. "Ook daarvoor kunnen we terecht op het grote podium van Sealing Valley bij Backyard 't Muurtje, waar veel publiek bij kan zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang, ook het aantrekken van meer sponsoren. Maar dat ziet er allemaal prima uit. We maken er een geweldige happening van!”

Links John Theissen 't Muurtje, Koen Bouwman, Jumbo Visma, René Assink 't Muurtje, Herlinda ter Maat RvA ,Jan Hoftijzer, de Peddelaars, bij Backyard 't Muurtje. Foto: Frank Vinkenvleugel