61. Help Is On Its Way - Little River Band
61. Help Is On Its Way - Little River Band

Help Is On Its Way - Little River Band (1977)

Keuzestress

Je neemt in je leven ontelbare keuzes. Elk uur van de dag moet je beslissingen nemen, groot of klein. Ga ik al uit bed of blijf ik nog vijf minuten liggen, neem ik koffie of thee, wat eten we vanavond en ga zo maar door. Deze kleine keuzes zijn het geraamte van je dagelijkse bezigheden. De grote keuzes zijn vaak niet snel te maken, daar moet je over nadenken. De voors en tegens afwegen, advies inwinnen en uiteindelijk hoop je de goede beslissing te nemen. En wanneer is het een goede beslissing? Is dat wanneer het na een tijdje blijkt de juiste te zijn geweest? Of is het volgen van je gevoel altijd goed, ongeacht de uitkomst?

Dit zijn voor mij best grote vragen en op dit moment zeer actueel. Het nemen van een besluit, moet ik dat doen met het hoofd of met het hart? In 2011 heb ik ook voor een dergelijk vraagstuk gestaan. Kiezen voor een veilig bestaan of een duik in het onbekende diepe. Onder het mom 'vaak bu-j te bange!' heb ik toen mijn veilige bestaan achter mij gelaten en ben een opleiding gaan volgen met een zeer positief resultaat. Ik geniet er nog dagelijks van. Werken in de zorg, het helpen van mensen, jong en oud, heerlijk!

Ik ben het type die weleens te veel nadenkt, teveel 'beren op de weg ziet' en dan iemand nodig heeft die mij weer op het juiste, meer realistische pad brengt. In 1977 kwam de single 'Help Is On Its Way' van de Australische band Little River Band uit. Een prachtig, opgewekt country/rock/pop nummer met een tekst die ik wel passend vind. 'Why Are You In So Much Hurry? Is It Really Worth The Worry? Look Around, Then Slow Down', doe het rustig aan, kijk goed rond en neem dan pas een beslissing. 'Are You Always In Confusion? Surrounded By Illusion? Sort It Out, You'll Make Out'. Verwarring mag er wel zijn, maar zorg ervoor dat je het oplost. En als je er niet uitkomt, doe dan een beroep op familie, vrienden en kennissen, 'Hang On, Help Is On Its Way, I'll Be There As Fast As I Can'.

Ik sta er niet alleen voor en ik hoop dat het voor iedereen geldt, dat je een beroep kunt doen op iemand voor hulp, als dat nodig is en dat die persoon dan zegt, 'Hang On, Help Is On Its Way'!