Een moment uit de wedstrijd AZSV - Putten. Foto: Cor Hinkamp
Een moment uit de wedstrijd AZSV - Putten. Foto: Cor Hinkamp Cor Hinkampinfo@hinkamp.com

Gehavend AZSV maakt valse start in de derde periode

Algemeen

AALTEN - Een door blessures, schorsing en ziekte gehavend AZSV zag zijn plannen om een goede start te maken van de derde periode doorkruist worden. Zat het publiek tegen de toppers Volendam en Urk nog op het puntje van de stoel, de wedstrijd tegen SDC Putten was het aanzien amper waard. Natuurlijk deden de hagelbuien geen goed aan de wedstrijd maar daar had SDC Putten net zo veel last van. De Puttenaren waren vooraf blij met een punt. Dat het er drie werden vierden ze als een kampioenschap.

Voordat de regen en hagel met bakken uit de hemel kwam vallen probeerde Putten combinerend bij het doel van Jasper te Kolste te komen terwijl AZSV pogingen deed om met lange ballen Joost Rasing en Rik van der Eerden in stelling te brengen. Over en weer waren er kleine kansen maar echt handelend hoefden de keepers niet op te treden. Na een half uur kreeg AZSV een doelpunt tegen, een prima ingeschoten vrije trap van Lucas Veenendaal bracht de 0-1 op het scorebord.

Wie had gedacht dat AZSV herboren de kleedkamer zou uitkomen kwam bedrogen uit. Zowaar kreeg AZSV direct na de rust nog enkele kansen maar dat was meer aan de onmacht van Putten te danken dan aan de kunde van AZSV. Michael Vaags trok steeds meer mee naar voren en was aanvallend nog de gevaarlijkste man. In de 66ste minuut kwam Thijmen te Kolste in het veld voor Rik van der Eerden. Met zijn lengte zorgde hij voor meer verwarring in de Puttense defensie. Maar veel van zijn doorgekopte ballen kwamen verkeerd terecht.

Na 70 minuten kondigde zich de tweede plensbui aan en was van goed voetbal geen sprake meer. Het was pompen of verzuipen. De druk van AZSV nam toe en dat resulteerde in een bal op de paal van Thijmen te Kolste. De voor Max Rensink ingevallen Yoran Ertunc voorkwam ten koste van een gele kaart een uitbraak van Putten. Bram Wevers was de speler die het minst in de malaise deelde en werd terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Jasper te Kolste. Michael Vaags. Yordi Orriƫns, Freek Mulder, Ferran Momberg (46 Roel Stronks), Max Rensink (80 Yoran Ertunc), Bram Wevers, Koen Maatkamp, Nick van Breugel, Joost Rasing, Rik van der Eerden, (66 Thijmen te Kolste).