Joop Kruip. Foto: PR
Joop Kruip. Foto: PR

Kunstlezing over Joop Kruip, een veelzijdig kunstenaar

BREDEVOORT - Op vrijdagavond 15 april geeft kunsthistoricus Jaap Nijstad een lezing over de Achterhoekse kunstenaar Joop Kruip (1935-2016) in de Koppelkerk. Nijstad schreef een monografie over zijn leven en werk. De lezing sluit aan bij de solo-expositie ‘Joop Kruip’ die van 8 april tot en met 15 mei te zien is in de Koppelkerk.

Joop Kruip (1935 - 2016) is geboren in Lichtenvoorde en volgde zijn kunstopleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede. Hier leerde hij diverse materialen en technieken te onderzoeken. Joop is nooit opgehouden te experimenteren. Zijn woorden 'Ik ben bezig met mijn handen, en ik denk' typeerden hoe hij in het leven stond. 

Kunsthistoricus Jaap Nijsta zal tijdens de lezing een toelichting geven op het leven en werk van Kruip. Hij zal, naast het bespreken van de geëxposeerde werken, het oeuvre van Joop Kruip plaatsen in een bredere context van tijdgenoten en kunststromingen. 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: vrijdag 15 april, aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur. Entree: 12,50 euro zaalticket/ 10 euro livestream-ticket (excl. servicekosten) Aanmelden: www.koppelkerk.nl

Jaap Nijstad. Foto: PR