Acteurs van de film Minari. Foto: PR
Acteurs van de film Minari. Foto: PR

Film Minari te zien bij
Filmtheater Schiller

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont de Amerikaans-Koreaanse film ‘Minari’ (drama 2020) op donderdag 14 april vanaf 20.00 uur.

Regisseur Lee Iscaac Chung baseerde Minari op zijn eigen familiegeschiedenis en daarin schuilt de kracht van deze film. Hij richt zich op de jongste zoon, de zevenjarige David met Koreaans-Amerikaanse roots. Davids leven wordt in de jaren '80 op zijn kop gezet, wanneer zijn vader Jacob de beslissing neemt om met het gezin naar het landelijke Arkansas te verhuizen. Daar jaagt hij de Amerikaanse droom na met behulp van een eigen boerderij. Financieel gaat het de familie niet voor de wind en de hartafwijking van zoon David houdt het gezin constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in hun nieuwe boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Amerikaanse droom
Jacob staat in een lange traditie van dromers. Dankzij een eigen stuk land een zelfstandig bestaan opbouwen, het is die Amerikaanse droom die generaties van over de hele wereld naar de Verenigde Staten trok. Hun geploeter is ook een dankbaar onderwerp voor films gebleken, maar dan wel vanuit het oogpunt van blanke kolonisten die voor het eerst het land ontginnen. Niet vanuit dít perspectief, en op dít punt van de geschiedenis, is dat van een Koreaanse immigrant, in de Reagan-jaren, toen dat droombeeld al barsten begon te vertonen.

Filmtickets à 8 euro (excl bankkosten) zijn uitsluitend online te koop via de website www.oerkroeg.nl  

De prijs voor het Filmmenu, een hapjesschotel, aardappels en salade (exclusief filmticket) is 14,50 euro. Dit wordt om 18.30 uur geserveerd en is te reserveren via de genoemde website tot 18.00 uur. Voor vragen kan men tijdens openingstijden bellen met 0543-472230