Tennisvereniging ALTEC verbreedt
aanbod met padel

AALTEN - Tennisvereniging ALTEC verbreedt haar sportaanbod door het realiseren van twee padelbanen. Dit is besloten in een algemene ledenvergadering op 24 maart. Padel is een sportvariant die lijkt op een mix van tennis en squash.

De tennisvereniging richt zich op het verduurzamen van de club en het park. De aanleg van zonnepanelen en het vervangen van de clubverlichting zijn hier een mooi voorbeeld van. Maar er is ook oog voor het aantrekken en behouden van nieuwe leden. Het aanleggen van padelbanen past in dit beleid. Voorzitter Quinten Dikschei: "We zijn erg blij met de keuze van de ledenvergadering. Het is spannend om te investeren in iets nieuws, een sportvariant waar niet iedereen ervaring mee heeft. Tegelijk is padel overal in Nederland en in het buitenland met een opmars bezig. Hier sluit ALTEC bij aan, waardoor we verwachten onze bestaande leden en nieuwe leden meer sport en gezelligheid te kunnen bieden."

In gesprek met buurt
De ledenvergadering van Altec is meerdere keuzevarianten van padelbanen voorgelegd. Er  is gekozen voor de variant om de padelbanen binnen het bestaande park te plaatsen en zo ver mogelijk verwijderd van de naastgelegen woonwijken. Quinten: "De komende periode gaan we de gekozen variant verder onderzoeken en realiseren. Ook gaat ALTEC in gesprek met de buurt om van gedachten te wisselen en zorgen weg te kunnen nemen waar mogelijk. Het wordt een hele mooie periode die we met vertrouwen tegemoet zien." De padelbanen worden naar verwachting in het najaar gerealiseerd.