Een spelmoment uit de wedstrijd AD'69 tegen sv Kilder. Foto: PR

AD’69 veegt de vloer aan met sv Kilder, 3-0 winst

Sport

AALTEN - AD’69 was er veel aan gelegen om eindelijk een keer de punten in Aalten te behouden. De wedstrijd tegen sv Kilder pakte goed uit voor de Aaltense club, 3-0 winst.

Het eerste initiatief lag bij Kilder die direct de weg naar het doel van debutant-keeper Joshua Albers zocht. Maar toch kreeg AD’69 vat op de wedstrijd toen in de negende minuut via een hakje van Dylan Bauhuis  een voorzet op maat bij Bram Bulsink belandde, zijn voorzet werd door Tom Elferink in het net gekopt en daarmee een 1-0 op het scorebord. Thomas Oostrik was de grote initiator die Tom Elferink op de weg richting 2-0 zette. Elferink probeerde de keeper met een lob te verschalken, dat laatste lukte maar het laatste zetje moest door Dylan Bauhuis gegeven worden. Met een 2-0 na elf minuten spelen leek het een makkelijke middag voor AD’69 te worden. Echter Kilder gaf zich nog niet verloren en pakte het initiatief weer op. Dit leidde in de 21ste minuut tot een gevaarlijk moment bij het doel van Joshua Albers, Albers kon ingrijpen en de bal werd onschadelijk gemaakt. Amper vijf minuten na deze kans werd het weer gevaarlijk voor AD’69.

Na rust was het direct weer Kilder die de aanval zocht. Had AD’69 de bal na een aanval van Kilder in bezit dan werd de bal met lange halen richting de helft van Kilder gespeeld. Met nog een half uur te spelen, inmiddels was Jens Bent ingebracht, eindelijk een geslaagde aanval en daarmee een de bevrijdende 3-0 voor AD’69.  Een lange voorzet op Dylan Bauhuis werd met een geslepen kopbal de zestien ingebracht, Kilder verwerkte de bal vervolgens tot een cornerbal die door Jeroen Scholten werd ingebracht. De bal kwam terug bij Scholten en met een voorzet in de vijfmeter van Kilder kreeg Wouter Spaargaren zijn schedel dusdanig tegen de bal dat de 3-0 werd gescoord. AD’69 wint en pakt daarmee sinds lange tijd de drie punten.