Een spelmoment uit de wedstrijd AZSV-Berkum. Foto: Cor Hinkamp
Een spelmoment uit de wedstrijd AZSV-Berkum. Foto: Cor Hinkamp Cor Hinkampinfo@hinkamp.com

AZSV wint slag op het middenveld en pakt daarmee drie punten

Sport

AALTEN - Twee minuten voor het einde van de wedstrijd AZSV tegen Berkum meldt Niek te Veluwe, bij een blessure behandeling van een Berkum speler, zich aan de zijlijn voor een slok water. “Ik heb de knollen op”, spreekt hij. Dat is volkomen te begrijpen. AZSV heeft door hard werken de slag op het middenveld gewonnen en mede daardoor drie punten gepakt.

De eerste kans in de wedstrijd is voor Niek te Veluwe, zijn schot wordt in de zestiende minuut geblokt. In de 23ste minuut brengt Quinn Vervelde vanuit een klutssituatie de 1-0 op het scorebord. Invaller omroeper Hanno Jansen heeft amper de naam van de schutter uitgesproken of hij kan de naam van Quinn nogmaals noemen als schutter van de 2-0. Hij weet in de 25ste minuut een prima voorzet van Freek Mulder met het hoofd te verzilveren. In de 29ste minuut maakt keeper Jasper te Kolste een aanval van Berkum onschadelijk. In de rest van de eerste helft krijgen de Rood-Witten nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Echter door onzorgvuldigheid blijft het tot aan de rust 2-0.

Berkum, blijkbaar wakker geschud in de rust, begint voortvarend aan de tweede helft. Een paar aanvallen van de Zwollenaren stranden in de buitenspelval. Invaller Luca ter Haar levert na goed storen de bal af bij Max Rensink die met een schitterende halve omdraai scoort, 3-0. In de 67ste minuut krijgt Berkum een vrije trap die wordt verzilverd door de ervaren Marc van der Meulen, 3-1. Berkum invaller Johnsen Bacuna komt vlak voor het eind nog vrij voor keeper Jasper te Kolste, zijn schot gaat hoog over. Zo komt de 3-1 winst in de statistieken.

Opstelling: Jasper te Kolste. Freek Mulder (62 Luca ter Haar). Michael Vaags ( 75 Thijmen te Kolste). Yordi Orriëns. Ferran Momberg. Koen Maatkamp. Bram Wevers. Niek te Veluwe. Max Rensink. Joost Rasing (82 Roel Stronks). Quinn Vervelde (62 Rik van der Eerden).