De nieuwe gemeenteraad 2022. Foto: PR
De nieuwe gemeenteraad 2022. Foto: PR

Meedenkavonden PP weer van start

Politiek

AALTEN - Nu de nieuwe raad is geïnstalleerd gaat de Progressieve Partij weer verder met het informeren van en vragen naar de mening van onze inwoners. Op 6 april houdt PP een meedenkavond in de bovenzaal van Schiller, aanvang 20.00 uur. Onderwerp is dit keer het samenstellen van het raadsprogramma. Wat vinden inwoners van Aalten belangrijk? 

De meeste fracties hebben zich uitgesproken voor het weer opstellen van een raadsprogramma of raadsagenda. In zo’n programma geeft de raad aan welke onderwerpen de komende vier jaar aan de orde moeten komen. Uiteraard probeert dan elke partij een deel van zijn programma erin te krijgen. Zo heeft elke partij, ook al maakt men straks geen deel uit van het college, toch invloed op het beleid in de komende jaren. De Progressieve Partij is benieuwd naar de mening van de inwoners van de gemeente Aalten wat nu in zo’n raadsprogramma moet. Er zijn al enkele suggesties genoemd, zoals het behouden van het coulisselandschap en het treffen van maatregelen tegen de energie-armoede. De PP is benieuwd wat er nog meer belangrijk is voor inwoners van de gemeente Aalten.

Meedenken
Over dit onderwerp nodigt de Progressieve Partij inwoners uit om mee te denken en mee te praten. Dit natuurlijk om het mogelijk te maken om ook na de verkiezingen een mening te geven, niet alleen maar door elke vier jaar een vakje rood te maken. De meedenkavond wordt gehouden op woensdag 6 april vanaf 20.00 uur in de bovenzaal van oerkroeg Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten. Verdere onderwerpen op deze avond: het bestemmingsplan ‘Groene Kamer’ waar in de buurt van de Hamelandroute 33 woningen gebouwd moeten gaan worden. Ook een heel belangrijk bestemmingsplan is dat aan de Vierde Broekdijk waar voor Kaemingk meer ruimte gemaakt wordt.

Meedenkavond PP over het raadsprogramma , 6 april, 20.00 uur, Bovenzaal Schiller, Prinsesntraat 4 te Aalten. Toegang en koffie gratis.