De Graafschap verbindt Naoberscompetitie 2021. Foto: PR
De Graafschap verbindt Naoberscompetitie 2021. Foto: PR

De Graafschap Verbindt Naobers competitie voor kinderen in Aalten en Dinxperlo

Sport

AALTEN/DINXPERLO - Op donderdag 14 april start De Graafschap Naobers competitie in Aalten tot en deze wordt gespeeld tot en met donderdag 16 juni. Deze competitie is een initiatief van voetbalclub De Graafschap met Talentverbinder Elena Kock en Figulus Welzijn. Kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en eersteklas voortgezet onderwijs uit Aalten kunnen deelnemen aan deze mooie voetbalcompetitie in Aalten. Tijdens de wedstrijden voetballen de kinderen in echte Graafschap shirts. Voor Dinxperlo zal binnenkort ook een competitie plaatsvinden. 

Het is de bedoeling dat kinderen een team van minimaal vijf en maximaal acht spelers samenstellen. Dit kunnen klasgenootjes zijn, maar ook buurtvriendjes of -vriendinnetjes. De spannende wedstrijden worden gespeeld op de donderdagen van 14.45 tot 17.00 uur, de ene week bij sportvereniging AZSV, op sportpark Villekamp, de andere week op speelveldjes in de wijken van Aalten en Bredevoort. 

Om te stijgen in het Graafschap Naobers klassement kan elk team naast de winnende punten tijdens het voetballen ook punten scoren door maatschappelijke activiteiten en/of klusjes te doen in Aalten. Voorbeelden hiervan zijn afval opruimen of tuinwerkzaamheden uitvoeren. Hiervoor krijgen teams een keuzemenu waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kunnen voor extra punten ook workshops worden gevolgd. Deze zullen plaatsvinden tijdens de competitiedagen. De Graafschap wil deelnemende kinderen belonen voor hun geleverde prestaties op en buiten het veld. Teams maken kans op diverse gave prijzen. 

Meedoen met deze leuke competitie? Stel dan snel een team samen met een volwassen leider. De competitie start op 14 april, er is plek voor maximaal acht teams, dus wees er snel bij. Kinderen die zich willen aanmelden, of die nog geen team hebben en graag willen meedoen, of zijn er andere vragen, neem contact op met Michiel Stronks van Figulus Welzijn, via e-mail, m.stronks@figulus-welzijn.nl