Hartenkreet voor vrede, actie van #kaartje-voor-kiev. Foto: PR
Hartenkreet voor vrede, actie van #kaartje-voor-kiev. Foto: PR

Hartenkreet voor vrede

Maatschappij

AALTEN - Terwijl Nederland mag stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, is het op 1500 kilometer afstand oorlog. Veel Nederlanders willen iets doen, van zich laten horen. Dat kan via de ansichtkaart die in week 14 bij de Aalten Vooruit is bijgesloten. De kaart is gericht aan de Russische Ambassadeur, hij staat rechtstreeks in contact met de Russische president Poetin.

#kaartjevoorkiev is ontstaan nadat de Haagse street photographer Giedo van der Zwan een aantal van zijn Scheveningse foto’s met veel geel en blauw erin op Facebook had gezet, kort na de Russische inval in de Oekraïne. De Haagse job coach voor statushouders Andrew van Esch heeft een collage van deze foto’s verwerkt tot een ansichtkaart, die geadresseerd is aan de Russische ambassadeur in Den Haag. Er zijn 100.000 kaarten gedrukt. Het is de bedoeling dat die allemaal naar de Russische Ambassadeur gestuurd worden. 

Hartenkreet
Mensen kunnen een hartenkreet voor vrede doen, van zich laten horen, om een wapenstilstand vragen. #kaartjevoorkiev: “Laat duizenden kaartjes met boodschap over de oorlog in de Oekraïne in postzakken bezorgd worden op de Russische ambassade. Laat het een krachtige boodschap worden van alle Nederlanders die meeleven met de mensen in de Oekraïne. En met de Russen die deze oorlog ook niet willen.”