Workshops bij de Biblioheek. Foto: PR

Workshops bij de Biblioheek. Foto: PR

Workshop zelf gezondheidszaken regelen bij de Bibliotheek

Algemeen

DINXPERLO/AALTEN - Voor iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort op woensdag 6 april en zaterdag 9 april twee workshops die daarbij helpen. 

Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Dat is heel handig voor wie weet hoe het werkt. Voor diegene die daar nog wat vragen over heeft of wil weten hoe het werkt, zijn er verschillende workshops van DigiVitaler. Deelname aan deze workshops is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek.

Beeldbellen met de dokter
Tijdens de workshop Videoconsult op woensdag 6 april vanaf 11.00 uur in de Bibliotheek Dinxperlo, leren deelnemers meer over het beeldbellen met de dokter. Het huis verlaten om de dokter te zien en te spreken, is op deze manier niet meer nodig.

Patiëntenportaal huisartsen
Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Tijdens de workshop Patiëntenportaal huisartsen op zaterdag 9 april vanaf 11.00 uur in de Bibliotheek Aalten, leren de deelnemers hoe ze daar gebruik van kunnen maken.

Gezond leven
April staat bij de Bibliotheek in het teken van gezond leven. Rondom dit thema zijn er de hele maand verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder deze workshops. Meer informatie hierover is te vinden op www.achterhoeksepoort.nl Aanmelden voor deze activiteiten kan via de activiteitenkalender op deze website of door contact op te nemen via 088-0062929.