Een spelmoment uit de wedstrijd GWVV tegen AjaxB. Foto: PR

Onnodige nederlaag AjaxB in Varsselder

BREEDENBROEK - Ajax-B had zeven punten verzameld uit de laatste drie wedstrijden en kan weer een beetje omhoog kijken. Toch begon de ploeg niet met vertrouwen aan de wedstrijd in Varsselder.

Het eerste kwartier was voor de thuisploeg, met name de spits van GWVV had er zin in. De 1-0 liet niet lang op zich wachten. Goede actie van de rechtsbuiten, breed leggen, en simpel intikken. Daarna liet Ajax-B zien over een goede instelling te beschikken, trok de wedstrijd naar zich toe, en was de betere partij in het restant van de eerste helft. Vrije trappen van Stijn en Cas misten de richting. Hylke wilde een bal breed leggen waar hij beter had kunnen schieten en Thijs probeerde het met een mooie volley, waar hij misschien door had kunnen lopen. Vlak voor rust viel de terechte gelijkmaker. Daan kopte een raak uit een corner.

Ajax-B begon prima aan de tweede helft en leek op voorsprong te komen. Cas scoorde, maar deed dat blijkbaar in buitenspel positie. Aan de andere kant liet de scheidsrechter het spel wel doorgaan na een vlagsignaal van Martin. Ralph kon redding brengen in een 1 tegen 1 situatie. GWVV bracht drie nieuwe spelers in, die absoluut versterkingen bleken te zijn. Toch viel de 2-1 uit het niets. Een GWVV speler kreeg te veel ruimte en schoot van twintig meter hard binnen.

Er was nog tijd genoeg om wat aan de achterstand te doen, maar helaas kwam de 3-1 er snel achteraan. Perfecte voorzet tussen keeper en verdediging werd binnengelopen. Ajax-B zette aan. Cas schoot een vrije trap net over en Mark testte de keeper in de korte hoek na een prima aanval via invaller Demon en Hylke. GWVV vertraagde waar het kon en voetbalde de wedstrijd uit. In blessuretijd werd het zelfs nog 4-1. Een geflatteerde nederlaag, vandaag viel er zeker wat te halen voor Ajax-B. Volgende week wacht de derby tegen FC Dinxperlo. Deze wedstrijd wordt op zaterdag om 17:30 uur in Breedenbroek gespeeld.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark (Demon Duking), Koen Ebbers, Nick Geven, Kasper Gosselink, Hylke Keizer, Yoes Koskamp, Daan Roes, Kevin Nieuwenuis (Tom Reusen), Cas Jansen, Thijs Keizer (Mark Kruip)