Collecte opbrengst Amnesty

REGIO - Een kleine twintig collectanten hebben in de week van 14 tot en met 19 maart voor Amnesty International in Lichtenvoorde, Zieuwent, Groenlo en Aalten gecollecteerd. Onder een veelal stralend zonnetje is via de vertrouwde collectebussen en bij een actie bij enkele supermarkten in Lichtenvoorde, in totaal 2284,73 euro opgehaald. 

Nieuw dit jaar waren kaartjes met daarop een QR-code waarmee digitaal geld kon worden overgemaakt. Deze kaartjes werden ingezet als mensen niet thuis waren of op plekken waar niet met de collectebus werd gelopen. Genoemd bedrag, plus de opbrengsten die via de kaartjes worden overgemaakt, zullen binnenkomen op de rekening van Amnesty International in Amsterdam. Amnesty bedankt alle gulle gevers, supermarkten en collectanten. 

Amnesty International is een onpartijdige, onafhankelijke en betrouwbare organisatie die naleving van de universele mensenrechten nastreeft voor iedereen, overal ter wereld. Dat doet zij onder andere door onderzoek naar schendingen van mensenrechten, brieven-, email- en bliksemacties waarbij regeringen worden opgeroepen de mensenrechten na te leven en bescherming te bieden aan mensen die gevaar lopen gemarteld of vermoord te worden. 

Iedereen die wil bijdragen aan vrijheid, gerechtigheid en vrede in de wereld kan dit onder andere doen door lid of donateur te worden van de vereniging Amnesty International. Meer informatie is te vinden op www.amnesty.nl De lokale website: oostgelre.amnesty.nl