Afbeelding

Stefan Selders

Inline skater - 20 jaar - Afkomstig uit Deventer

Hoi ik ben Stefan Selders, 20 jaar oud en kom uit Deventer. Mijn talent is Inline Skaten. Inline Skates zijn een soort van skeelers , maar speciaal gemaakt voor stunten. Hierdoor kan je over dingen heen glijden en ermee springen. Denk hierbij aan salto’s. Inline Skaten doe ik al sinds dat ik 9 jaar ben. Mijn sponsors zijn Burnside Park and Shop en Shreddbot. Naast Inline Skaten ben ik ook vaak in de sportschool te vinden en ben ik ook druk met een sportopleiding op het Johan Cruyff College in Enschede. Ik volg hier de opleiding Sport & Coaching. Je ziet me dus bijna elke dag wel in sportkleding lopen. 

Laten we beginnen bij wat er het afgelopen half jaar is gebeurd. In de zomer heb ik een twee weken trip door Frankrijk gemaakt, waarbij ik aan drie wedstrijden heb deelgenomen op de volgende plekken: Canet-en-Roussillon, Parijs en Reims. Op dat moment had ik een blessure aan mijn knie en ook de ramps waren vergeleken met Nederland erg hoog, waardoor het niet heel goed ging. 

Wel ging de wedstrijd in Parijs, genaamd ‘La Street Republique’, goed waarbij je je beste tricks moest laten zien. In Nederland (Eindhoven) zit nu gelukkig ook een nieuw skatepark en daar hebben ze hogere ramps, waardoor het al meer overeenkomt met bijvoorbeeld de ramps in Frankrijk.
Wegens COVID-19 zijn er een tijdje geen wedstrijden geweest, tot en met november om precies te zijn. Toen was er een wedstrijd in het skatepark House of Urban Sports in Amsterdam. Het waren de Open Nederlandse Kampioenschappen 2021. Ik was die dag erg ziek, maar ben toch 4e geworden in de Open Kampioenschappen en 2e in het Nederlands klassement. Ook zou ik nog naar Amerika (Californië) gaan voor een wedstrijd. Ik zou dan ook mijn sponsor kunnen bezoeken, namelijk Shreddbot. Helaas kon het niet doorgaan vanwege COVID-19. Verder heb ik nog nieuwe skates gekocht die ik al een langere tijd wilde uitproberen. Na veel oefenen ben ik erg blij met de aankoop!

En wat staat mij het komende half jaar te wachten? Als alles goed gaat, ga ik eind april wel naar Amerika (Californië). Ik kijk hier enorm naar uit, omdat de vorige keer niet door was gegaan. Voor de rest heb ik nog geen plannen vast staan. Mijn doelen voor het komende half jaar zijn veel bezig te zijn met mijn trainingen, zodat ik mijn sprongkracht beter ga ontwikkelen. Dit train ik tijdens personal training, zelf in de sportschool en op het skatepark natuurlijk.

Ik heb veel zin in de komende tijd en hoop leuke nieuwe dingen mee te maken en doelen te bereiken. Bedankt voor het lezen!