Een moment uit de wedstrijd AD'69 tegen FC Dinxperlo. Foto: PR

AD’69 is de dip nog niet te boven, 5-1 verlies tegen titelkandidaat FC Dinxperlo

Sport

AALTEN - De eerste kans in deze wedstrijd uit tegen FC Dinxperlo was zowaar voor AD’69, Jeroen Scholten kreeg de bal na een onderschepping van Bram Dekkers maar de bal trof geen doel.

Na een kansenreeks voor AD’69 keerde zich het beeld, Dinxperlo vergrootte de druk en met een schot op de lat in de 26ste minuut was AD’69 gewaarschuwd. Een tegenvaller in de 38ste minuut toen routinier Bram Dekkers met een blessure aan de kuit het veld moest ruimen. Kort voor rust kwam Dinxperlo dan toch op de 1-0 voorsprong.

In de 55ste minuut had Thomas Oostrik de pech dat hij onbedoeld een aanvaller van Dinxperlo dusdanig haakte waardoor de scheids niets anders kon dan de bal op de stip leggen. De pegel was onhoudbaar voor Van Lochem en dus was de 2-0 een feit. Het was weer Dinxperlo dat binnen twee minuten de voorsprong uitbouwde na een 3-0 voorsprong. Eén kans kreeg AD in de 68ste minuut bij een cornerbal van Tom Elferink die leidde tot een kopkans recht op de keeper voor Wouter Spaargaren.

Tien minuten voor het eind scoorde AD dan toch, Justin Grijsen onderschepte de bal en gaf deze aan Dylan Bauhuis die vervolgens vanaf de zestien een lage pegel kansloos voor de keeper in de hoek plaatste, 3-1.

Vier minuten na de 3-1 lanceerde Dinxperlo een aanval die wel zo simpel van opzet was dat het niet te verklaren is waarom niemand ingreep. Over verschillende schijven werd de bal in de zestien gespeeld en uiteindelijk achter Van Lochem geschoten.

In blessuretijd werd het zelfs nog 5-1. AD’69 heeft een groot gedeelte van de 90 minuten laten zien dat het op de weg terug is, het stond er echter op een aantal momenten niet, dus werd het afgestraft...