Give and Go U12. Foto: PR

Give and Go U12. Foto: PR

U12 Give and Go pakt de winst

Sport

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelde het U12 team van Give and Go een thuiswedstrijd tegen Red Giants uit Meppel. Voor het eerst sinds de competitie begin februari van start ging, was het team compleet. Give and Go boekte een mooie overwinning.

Sinds kort trainen de kinderen een keer extra in de week, voornamelijk op het gebied van techniek. Elke wedstrijd groeien ze en raken ze beter op elkaar ingespeeld. En ze vullen elkaar goed aan; waar de één behendig is in dribbelen, heeft de ander een goede pass in de vingers of is verdedigend erg sterk. En, zo bleek deze wedstrijd, ze weten allemaal te scoren.

Het spel van Give and Go was bij vlagen erg gehaast en slordig, waardoor balverlies werd geleden of een kansrijke scoringspoging verloren ging. Door hard te werken wisten de Aaltense kinderen de bal vaak weer terug te veroveren. En regelmatig ging de bal in tweede instantie toch door het netje. Alleen de eerste periode ging gelijk op, daarna wist Give and Go een kleine voorsprong te nemen en deze langzaam verder uit te bouwen. De eindstand was 46-21.