Het monument aan de Nijhofsweg. Foto: Karin Stronks
Het monument aan de Nijhofsweg. Foto: Karin Stronks

Herdenking oorlogsslachtoffers

Maatschappij

BARLO - Op zaterdag 2 april, 77 jaar na de bevrijding, worden in Barlo oorlogsslachtoffers herdacht. Er wordt stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers in Oekraïne, burgemeester Stapelkamp zal een toespraak houden. Het programma begint om 14.30 uur, vanaf 14.00 uur inloop en ontvangst bij Groot Deunk. 

Zaterdag 2 april vanaf 14.00 uur is de inloop en ontvangst bij Groot Deunk, Groot Deunkweg 5 in Barlo. Om 14,30 uur gaat muziekvereniging Excelsior voor naar het monument aan de Nijhofsweg. Bij het monument hangt de Nederlandse en Oekraïense vlag halfstok. Excelsior brengt koraalmuziek ten gehore. 

De herdenking begint om 15.00 uur met een welkomstwoord. Er is gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument, gevolgd door twee minuten stilte. Twee coupletten van het Wilhelmus worden gezongen onder muzikale begeleiding van Excelsior en burgemeester Anton Stapelkamp zal de aanwezigen toespreken. Excelsior brengt een psalm ten gehore waarna de herdenkingsceremonie bij het monument ten einde is. 

Na afloop van het officiele gedeelte is iedereen welkom in gebouw Groot Deunk om de vrijheid te vieren, Jan van Eerden zorgt voor muziek en zang. Rien Koskamp exposeert items uit zijn oorlogsmuseum 40-45. Rond 19.00 uur is het programma afgelopen.