Margret Rensink, GemeenteBelangen. Foto: PR
Margret Rensink, GemeenteBelangen. Foto: PR LINDA S FOTOGRAFIE

GemeenteBelangen reageert op verkiezingsuitslag

Politiek

AALTEN - De winnende partijen hebben een reactie gegeven, in de komende weken komen de partijen aan het woord die zetels in moeten leveren. Hieronder geeft Margret Rensink, GemeenteBelangen, haar respons. 

“Trots en blij dat GemeenteBelangen de komende vier jaar weer de tweede grootste partij in de gemeente Aalten is. Het is jammer dat we één zetel minder hebben maar ook met vier zetels zetten we ons met een enthousiast en gemotiveerd team volop in voor onze inwoners en uw lokale belang!” 

Margret: “De kiezer heeft een signaal afgegeven. Met 2530 stemmen heeft GemeenteBelangen (GB) een groot democratisch draagvlak. Het is aan andere partijen hoe serieus ze de kiezer nemen en dit duidelijke signaal ook mee laten wegen richting de vorming van een nieuw college.” 

Vrouwen en jongeren
De komende periode zitten er meer vrouwen en jongeren in de raad. “Dat is belangrijk omdat het een betere afspiegeling is van de samenleving. Bij GemeenteBelangen is Eline Massop een nieuwkomer. Een jonge enthousiaste vrouw die staat te popelen om zich voor de gemeente in te zetten. Daarnaast heeft GemeenteBelangen in de fractie volop kennis en ervaring om de uitdagingen die er zijn aan te kunnen. In de afgelopen periode kon GB gelukkig weer tussen de mensen zijn. De informatie gewoon op straat ophalen. Dan merk je de betrokkenheid van mensen en vertellen ze je ideeën of problemen op informele wijze. Gewoon tussen neus en lippen door, ze spreken je gewoon aan. Je hoort de grote en kleinere zorgen, wat mensen bezighoudt en waar ze tegenaan lopen. Dat is wat we willen en blijven doen: dichtbij en aanspreekbaar.” De komende raadsperiode is het de intentie om weer te komen tot een raadsprogramma.

“Wij gaan ons daar positief en constructief voor inzetten. De raad stelt een programma met punten op die de komende vier jaar prioriteit moeten hebben. Als dit lukt gaat het college hieraan uitvoering geven. De afgelopen raadsperiode hebben wij er voor het eerst mee gewerkt en geleerd wat gewerkt heeft en wat zeker meer aandacht en scherpte verdient. Wij zijn er klaar voor!” Margret besluit: “De komende vier jaar maken wij ons hard voor een goed leef- en woonklimaat. Wij hebben daar goede ideeën over en zetten ons met hart voor onze gemeente in om deze te realiseren.”