Landbouw, bestuur C.L.V. Foto: Roelie Wilms
Landbouw, bestuur C.L.V. Foto: Roelie Wilms

Oplossing Zoekplaatje, bestuur en personeel Landbouw

Cultuur

AALTEN - Deze foto dateert uit circa 1960, gemaakt van het bestuur en personeel van de Landbouw Aalten. Keurig in pak met stropdas poseert men voor de fotograaf.

Herkend werden, bovenste rij: B.G. Wilms, directeur, A.Lammers, J. Driessen, ?, Bosman, ?, W. Tolkamp, ?, G. Prinsen (Huninkboer). Onderste rij: J. Heinen, ?, H.te Sligte, ?, Nijman, H. Schepers, W.v.d. Schoot, H. Eppink. 

Een stukje historie over de Landbouw Aalten. De periode 1903 tot 1914 kenmerkte zich door een gestage groei en een toenemende belangstelling van de boeren. Er ontstonden filialen in de buurtschappen Barlo, Haart, Lintelo (’t Halt), Lintelo (Wisselink) en IJzerlo. In Aalten verrees een filiaal aan de Molenstraat (Klomps). De Coöperatieve Landbouw Vereniging (CLV) ging per 1 januari 1964 een bedrijfsmatige samenwerking aan met de Coöperatieve & Verbruikersvereniging Varsseveld in het coöperatieve productiebedrijf AaVaCo. 

Op 12 december 1967 werd een fusie opgestart met de CLV Dinxperlo-Breedenbroek en de CLV De Volharding te Dinxperlo, waarbij de CLV Varsseveld zich aansloot met ingang van 1968. Daartoe werden de statuten van AaVaCo gewijzigd, waarbij AaVaCo werd omgedoopt tot de coöperatieve vereniging Verenigde Landbouw Coöperaties Slingeland. De ‘Slingeland’ vestiging Aalten bleef als rayonkantoor. In 1996 kwam er een eind aan het landbouwtijdperk in Aalten.
Tekst: Leo van der Linde