Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Algemeen

AALTEN - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat de kinderen naar school kunnen.

Actiedag in Aalten
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen grotendeels het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Op zaterdag 2 april van 9.00 uur tot 12.00 uur kan in Aalten kleding en schoenen, die niet meer worden gedragen, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt, ingeleverd worden op de parkeerplaats bij de Zuiderkerk aan de Ludgerstraat 64.

De Sam’s vrijwilligers zullen dan van 9.00 tot 12.00 uur goederen in ontvangst nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij niet aannemen. Door naar school te gaan maken kinderen uit Oeganda kans om te ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan na de heropening (na corona) toch weer naar school gaan of op school blijven. 

Projecten
Voor meer informatie over projecten of vrijwilligerswerk voor de stichting: www.samskledingactie.nl