Petra Uding met bolletjes katoen, op de achtergrond Rikie Onnink. Foto: Karin Stronks

Petra Uding met bolletjes katoen, op de achtergrond Rikie Onnink. Foto: Karin Stronks

Per 1 april nieuwe eigenaar voor Onnink Textiel

Algemeen

AALTEN – Vanaf 1 april zwaait Petra Uding de scepter bij Onnink Textiel. Ze is vanaf februari aan het inwerken, er komt best veel op haar af. Petra: “Ik kijk er naar uit om ‘echt’ te beginnen. Heb plannen voor de toekomst maar ben niet van plan om de bijzondere sfeer, het authentieke van de winkel te veranderen.”

Door Karin Stronks

Petra Uding en Rikie Onnink zijn aan het overleggen over de indeling in de winkel. Af en toe komen er klanten binnen die worden geholpen door Rikie of Petra. Een oud medewerker komt met een bos bloemen binnen, ze gaat even mee naar kantoor om bij te praten. Petra is in haar element, ze heeft het naar haar zin in de winkel, het voelt goed. “Het is zo fijn dat Rikie en Henk hun winkel, die ze van Henk z’n ouders hebben overgenomen, aan mij toevertrouwen.”

Bij Onnink Textiel lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De grote toonbank, schappen met keukentextiel, ouderwetse schorten, klassieke pyjama’s. Zwemkleding, gebloemde blouses voor heren, klosjes naaigaren, ritsen, bollen wol en katoen. Ook voor matrassen, dekbedden, overtrekken en hoeslakens kan de klant hier terecht. Petra geeft aan: “Ik heb wel toekomstplannen maar de sfeer en het authentieke van de winkel ga ik niet veranderen. Voor de klant moet het Onnink Textiel blijven. Herkenbaar. En producten van een prima kwaliteit zoals de klant het gewend is.”

De overdracht gaat gepaard met een leuke actie. De komende weken, tot de overdracht, krijgen klanten een handdoek met een kaartje, de eerste 200 klanten die vanaf 1 april komen krijgen een leuke attentie mee. Rikie Onnink zegt: “Vanwege gezondheidsklachten van Henk kunnen we het afscheid niet houden zoals we wilden. Een dag plannen voor klanten die ons nog even een hand willen geven dat kan helaas niet. Maar we zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat we van onze klanten hebben gekregen. Erg fijn. We weten zeker dat onze winkel in goede handen is bij Petra!”

De nieuwe eigenaar heeft al meerdere keren de winkel alleen gerund. “Er komt best veel op me af maar we zijn al vanaf februari bezig met het inwerken. Ik weet dat ik voor vragen altijd een beroep kan doen op Rikie.” Ideeën heeft Petra volop. “Eerst ga ik vanaf 1 april beginnen, kijken hoe het allemaal loopt. Ik heb er veel zin in! We hebben de eerste voorjaarsmode binnen, het assortiment zal voorlopig hetzelfde blijven, inclusief de ouderwetse pyjama’s. En uiteraard bieden we de klant bij het afscheid een Italiano!”