AD tegen AZSV H2. Foto: PR

AD tegen AZSV H2. Foto: PR

AZSV- en AD’69 leden stemmen over fusie

Sport

AALTEN – Voetbalclubs AZSV en AD’69 houden beide een extra ledenvergadering op maandag 4 april. Op deze bijeenkomsten zal de leden een aantal vragen worden voorgelegd over een fusie tussen de beide clubs.

Na een presentatie over de toekomst van voetbal in Aalten zal er op drie agendapunten worden gestemd. Punt 3, stemming over het samengaan jeugd AZSV/AD’69 seizoen 2022/2023. Punt 4, stemming voorbereiden naar één voetbalvereniging vanaf seizoen 2023/2024. Ten slotte volgt agendapunt 5, de stemming onderzoek voetballen op één sportpark over 5 á 10 jaar. 

Beide voetbalverenigingen hebben te maken met knelpunten. AZSV kampt met een krapte aan faciliteiten, ruimtegebrek. Te weinig kleedkamers, te weinig velden om alle teams voldoende trainingen te kunnen aanbieden. AD’69 daarentegen heeft te maken met een teruglopend aantal leden. Dit seizoen voetballen de jeugdteams van JO17 en MO17 al samen. 

Het overleg over de fusie is al geruime tijd gaande. Een klankbordgroep heeft gesprekken gevoerd over een vergaand samenwerkingsverband en het uiteindelijke samenvoegen van AZSV en AD’69. In die groep zitten twee mensen van AD’69, drie personen van AZSV en een neutrale adviseur vanuit Achterhoek in Beweging. 

Door de coronamaatregelen kon een fysieke ledenvergadering, waar vragen van leden beantwoord konden worden, niet worden gehouden. Nu dit weer mogelijk is houden beide voetbalverenigingen op maandag 4 april een extra ledenvergadering waarin de leden kunnen stemmen.