Afbeelding

Muzikale Voetnootjes

Opinie

Happy - Pharrell Williams (2013)

Vrolijkheid

De lente is begonnen. Een prachtig seizoen. Bloemen die voor een kleurenpalet zorgen, bomen zitten weer volop in het blad, koeien die dansend de wei in mogen en de geboorte van lammetjes en andere dieren. De lente symboliseert voor mij een nieuw begin, ik word hier blij van… ‘Happy’.

Overigens vind ik dat elk seizoen zijn charme heeft. De zomer, mits zonnig en warm, is altijd iets waar ik naar uitkijk en naar toe leef. De herfst is qua kleuren prachtig en zelfs een heftige storm kan boeiend zijn, behalve als die voor veel schade en narigheid zorgt. Ik ben ook een groot liefhebber van de winter. Strenge vorst, beetje sneeuw, zon en een strak blauwe lucht, prachtig. Maar ik kan dus ook erg genieten van de lente. Het is tevens het voorprogramma van de zomer en de tijd dat de winterkleding weer naar het zolder kan en je steeds vaker in luchtige kleding naar buiten kunt.

Na een aantal weken met zwaardere onderwerpen in deze muzikale column, had ik behoefte aan iets positiefs. Misschien nietszeggend, maar moet het altijd over iets gaan? Wordt er al niet zoveel van ons gevraagd, waardoor we soms de mooie dingen over het hoofd zien? En juist de natuur heeft zoveel moois te bieden… en het is nog gratis ook en dat is al heel wat tegenwoordig.

Pharrell Williams bracht in 2013 de single ‘Happy’, die uitgroeide tot een ongekend grote hit. De opgewekte melodie en het hoge meezinggehalte zal daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Het kenmerkt het zorgeloze karakter van het nummer. ‘It Might Seem Crazy What I Am ‘Bout To Say, Sunshine She’s Here, You Can Take A Break’, het is misschien gek of vreemd, maar de zon schijnt, geniet en neem het ervan. ‘Here Come Bad News Talking This And That’ en ‘Well I Should Probably Warn You I’ll Be Just Fine’, het zit wel eens tegen, maar het komt uiteindelijk wel weer goed met mij. Een ongekende positieve instelling, vooral in de refreinen. ‘Because I’m Happy, Clap Along If You Feel Like A Room Without A Roof’, ‘Clap Along If You Know What Happiness Is To You’ en ‘Clap Along If You Feel Like That’s What You Wanna Do’.

Ik hoop dat we lang kunnen genieten van de lente en dat het de perfecte opmaat is naar de zomer. Als dat zo is, ben ik ‘Happy’.

59. Happy - Pharrell Williams