Even pauzeren tijdens de sportclinic rond Bredevoort. Foto: PR
Even pauzeren tijdens de sportclinic rond Bredevoort. Foto: PR

Sport en clinics in Bredevoort

Sport

BREDEVOORT - Sporters die na twee jaar ‘stil zitten’ er weer tegenaan willen kunnen deze zomer in Bredevoort helemaal aan hun trekken komen. De Ronde van Bredevoort en de Stichting Triathlon Aalten slaan de handen ineen om de sporter weer helemaal fit aan de start te krijgen van hun evenementen.  

De Borghman Ronde van Bredevoort wordt dit jaar verreden op zaterdag 2 juli. De datum voor de Twee Bruggen Triathlon Aalten was al bekend: zondag 26 juni. Daar zit slechts een week tussen. Dus voor de deelnemers een mooie kans om twee keer te pieken. Daarvoor moeten veel sporters wel wat werk verzetten en de evenementenorganisaties helpen daarbij. Er komt een reeks clinics aan, die de wielrenner, de hardloper en de zwemmer een handje helpen. Ook voor de sporter met de nodige ervaring is het een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen voor beide evenementen. 

Op 10 en 24 april (zondagochtend van 9.30 tot 11.00 uur) is er een hardloopclinic. Al lopend krijgt de deelnemer wedstrijdtips, worden slimme oefeningen aangeboden en wordt het parcours van de triathlon verkend. Ook krijgt de sporter natuurlijk tips hoe hij/zij soepel kan hardlopen nadat het fietsonderdeel op volle kracht is afgerond. Deze eerste hardloopclinic start vanaf stadsbrouwerij De Borghman en de tweede vindt plaats op het AVA-terrein.  

Op 20 mei is er een wielerclinic, die zowel voor de triatleet als voor de deelnemers van de Ronde van Bredevoort leuk en leerzaam is. Op vrijdagavond start deze clinic vanaf de Borghman, waar deelnemers vervolgens, onder professionele begeleiding, een ronde gaan fietsen en van alles leren over onder andere techniek, een wedstrijd rijden, houding op de fiets. De clinic bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte.  

Op 3 juni is er een clinic aan de Slingeplas die ingaat op het zwemmen en de wissels. Zwemmen is het startonderdeel van de triathlon en de massastart vanaf het strand is voor sommige deelnemers spannend. Deelnemers krijgen natuurlijk ook tips over hoe al zwemmend krachten kunnen worden gespaard voor het fietsen en hardlopen.  

Na de clinics is er natuurlijk de gelegenheid tot napraten onder genot van een drankje. Er wordt rekening gehouden met elk type niveau, dus iedereen mag meedoen! Ook als men twijfelt om in te schrijven voor een van de wedstrijden is dit een mooie kans om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat. 

De Ronde van Bredevoort en de Twee Bruggen Triathlon Aalten hopen hiermee velen weer lekker aan het sporten te krijgen. Meedoen aan één of meer van de clinics? Dat kan kosteloos en spontaan. Aanmelden is namelijk niet verplicht, maar de organisatie vindt het wel handig om te weten. Daarvoor staat een optioneel aanmeldformulier op www.rondevanbredevoort.nl Meer informatie over de clinics volgt binnenkort op de websites van de organisaties: www.rondevanbredevoort.nl en www.triahlonaalten.nl 

Sportclinics in Bredevoort als voorbereiding op evenementen. Foto: PR
Uitleg over onderdeel wielrennen. Foto: PR