Voorlichting over dierenambulance bij de Ahof. Foto: PR

Voorlichting over dierenambulance bij de Ahof. Foto: PR

Ook in april leuke cultuuractiviteiten voor kinderen

Maatschappij

AALTEN - In Aalten worden elke eerste en derde woensdag van de maand voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar leuke cultuuractiviteiten georganiseerd. Op de vrijdag is de sportcarrousel voor alle kinderen uit Aalten bij Sportpark Zuid al een begrip, het cultuurcarrousel is daarop een mooie aanvulling. In april staan twee activiteiten op stapel, een dansles bij dansstudio DanzArte en een middag bij speeltuin Robbedoes met leuke spelletjes. 

Figulus Welzijn is de kartrekker van deze cultuur activiteiten. In samenwerking met diverse cultuur aanbieders zoals dans-, muziek-, creatieve- en andere verenigingen uit Aalten worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. In de maand maart stonden twee activiteiten bij de kinderboerderij op het programma. Op de eerste woensdag de ‘Dolle Dieren show’, verzorgd door studenten van het Zone College. Op de derde woensdag van deze maand heeft de dierenambulance voorlichting gegeven. Tijdens deze leuke en leerzame middagen hebben kinderen niet alleen veel geleerd over het verzorgen van dieren, maar ook wat zij moeten doen wanneer zij een ziek dier hebben gevonden.

Ook in april staan er twee leuke activiteiten op de planning. Let op, deze keer eenmalig op een donderdag. Voor donderdag 7 april kunnen kinderen zich opgeven voor een dansles bij Danzarte. Danzarte heeft een enorme passie voor dansen en wil deze graag overbrengen. Deze middag is dansen voor iedereen. 

De tweede activiteit in april is wel weer op de woensdag. Op 20 april kunnen kinderen bij speeltuin Robbedoes meedoen met leuke spelletjes. Deze middag staat in het teken van Koningsdag. Het gaat een heel leuke middag worden volgens de organisatie. Dansen bij Danzarte is op donderdag 7 april van 16.00 tot 17.00 uur en de spellen bij Robbedoes op woensdag 20 april van 15.00 tot 16.00 uur. Aanmelden voor deze activiteiten kan via www.Vitaalbad.nl  De activiteiten zijn onder het kopje ‘aanbod’ te vinden bij Cultuurcarrousel.