Olaf Putker. Foto: Sebastiaan Voskamp
Olaf Putker. Foto: Sebastiaan Voskamp

8 keer 8erhoeks met Olaf Putker

Favoriete plek in de Achterhoek:
“De ‘Mallumse ‘Molen’ in Eibergen, het is een restaurant en een oude molen en we kwamen er altijd met de familie. Mijn opa woont nog steeds in Eibergen en holy shit ik word er zo blij van! Het is typisch Achterhoeks; er is een bos en een beekje en dat woord ‘Mallumse’ alleen al.”

Mooiste bedrijf/organisatie in de Achterhoek:
“Het poppodium in de ‘DRU Cultuurfabriek’ in Ulft, we mochten daar recentelijk met de band een dag lang van de zaal gebruikmaken. Het is heel vet dat dat gebouw bestaat in de Achterhoek en dat er zoveel mensen druk mee zijn. Wat is het al mooi geworden met zijn grote hal en vette poppodium.”

Mooiste gebouw in de Achterhoek:
“De ‘Walburgiskerk’ in Zutphen. Ik ben er gedoopt, dat kan ik mij natuurlijk niet herinneren maar dat vertelde mijn moeder. Het is wederom pure nostalgie, de Achterhoek moet het vaak van zijn nostalgie hebben.”

Meest inspirerende Achterhoeker:
“Paul van Druten, hij komt uit Lichtenvoorde en filmt al jarenlang door heel de Achterhoek bandjes en muzikanten. Hij doet dat vrijwillig en zijn films worden op YouTube goed bekeken. De passie die hij heeft is jaloersmakend, het is een ongelooflijke man. Bij Achterhoekse optredens die ik bezoek- of zelf speel is de kans groot dat Paul vooraan staat met z’n camera. Wat hij doet is heel goed voor de Achterhoekse popmuziek, ik weet niet of hij dat beseft.”

Favoriete Achterhoekse artiest/kunstenaar:
“Weet je wat? Ik noem gewoon mijn broer Teun Putker. Door hem ben ik muziek gaan maken. Hij woont nu in Amsterdam, maar onze eerste optredens waren op de braderie in Baak.”

Lekkerste Achterhoekse gerecht/drank:
“Dat is natuurlijk Grolsch hè, want dat is het eerste wat je moet drinken hier. Als je wat ouder bent dan, of stiekem iets eerder. Mensen zijn daar wel heel principieel over hoor, want Heineken is pisbier en Grolsch moet je gewoon drinken.”

Mooiste Achterhoekse lied:
“Het nummer dat we altijd draaiden in de auto was natuurlijk ‘Oerend Hard’. Het mooie aan dat nummer is dat in Amsterdam ook iedereen het kent, dat is echt vet.”

Mooiste Achterhoekse uitdrukking:
“Ik vind het woord ‘machtig’ zo machtig mooi, als mijn opa dat zegt dan krijg ik een heel warm gevoel vanbinnen. Ik weet niet waardoor, maar iedereen die het zegt daar heb ik meteen meer respect voor. En opa zegt dat zo ingebakken, als ie iets echt wil benadrukken. Machtig.”