Leden Georg Schipper en Geertrui Rijnberk zijn bezig met hun kunst. Foto: Eva Schipper

Leden Georg Schipper en Geertrui Rijnberk zijn bezig met hun kunst. Foto: Eva Schipper

Een club waar creativiteit en gezelligheid samenkomen

VARSSEVELD - De schilder- en tekenclub in Varsseveld is een plek waar creativiteit en gezelligheid samen komen. Iedereen is welkom op de club, van jong tot oud, van beginner tot gevorderd, dat maakt de club niks uit. Door de pandemie is het ledenaantal van de club gedaald. Daarom is de club op zoek naar nieuwe leden. De schilder- en tekenclub komt iedere donderdagochtend samen van 9.00 tot 12.00 uur in het Borchuus. Op dit moment bestaat de club uit achttien leden. 

Door Eva Schipper

Wout Buizert, secretaris, vertelt over de sfeer in de club. “De club straalt gezelligheid uit. Iedereen heeft een eigen plekje en aan andere kant zijn we er ook om elkaar te helpen. Het is leuk om elkaar te stimuleren en samen creatief bezig te zijn.” Ook vertelt Wout over het belang van een club. “Zeker na de corona pandemie is het belangrijk om weer aan te slag te gaan. Mensen hebben het nodig om onder elkaar te zijn."
Sociale bezigheid
Georg Schipper, voorzitter van de club, is het eens met Wout. “Voor iedereen is het belangrijk om in contact te zijn met mensen en daar is onze club uitermate geschikt voor. Ik zou de leden als erg divers omschrijven.
Zo komen de leden niet alleen uit Varsseveld, maar ook uit de omgeving. De leden van de club kijken echt naar elkaar om en dat is erg prettig. Zo is het naast het schilderen ook een sociale bezigheid.”  

Positief effect
Duidelijk is te merken dat iedereen elkaar graag wil helpen. Tijdens de samenkomst wordt er dan ook veel overlegd en worden ideeën met elkaar gedeeld. Wout en Georg geven aan dat dit een erg positief effect heeft op het schilderen. De leden leren hierdoor veel van elkaar. De clubleden nemen hun eigen teken- en schildermateriaal mee naar het Borchuus. Iedereen kan zelf bepalen wat hij of zij wil gaan doen. De zaal die voor de club wordt gehuurd is Agora, een zeer geschikte ruimte met veel licht.  

De contributie bedraagt per kwartaal 25 euro. Iedereen is welkom om vrijblijvend langs te komen op de donderdagochtend. 

Voor meer informatie of voor aanmelden kan men contact opnemen met Gerrie Eelderink, tel. 0315-241226, e-mail: g.eelderinkschimmel@chello.nl of met Wout Buizert, tel. 0315-325382.