Een deel van de collectie 40-45. Foto: PR
Een deel van de collectie 40-45. Foto: PR

Oorlogs-collectie 40-45 vernieuwd en weer geopend

BARLO - Op 27 maart is voor het eerst dit jaar het particuliere oorlogsmuseum van Rien Koskamp weer te bekijken. In de afgelopen maanden is volop gewerkt aan een update van de expositieruimte. Zo is er geschilderd en is de ruimte voorzien van een nieuwe vloerbedekking.

De collectie geeft een goed beeld van het leven in de tweede wereldoorlog, dit met nadruk op de gebeurtenissen in de Aalten en de Achterhoek. Ook is de collectie uitgebreid met onder andere diverse attributen, uniformen en (nog) een Engelse motorfiets. 

De verzameling is tot en met oktober elke laatste zondag van de maand te bekijken. Openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Ook zijn er twee extra open dagen, op 5 mei (Bevrijdingsdag) en 26 mei (Hemelvaartsdag). Op deze twee extra dagen zijn bezoekers welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. 

Voor groepen vanaf acht personen is het ook mogelijk het museum te bezoeken. Het bezoekadres is Barloseweg 1, tijdens de open dagen zal dit duidelijk met borden worden aangegeven. Voor meer informatie kan men een kijkje nemen op de website: www.aalten40-45.nl of contact opnemen met Rien Koskamp, tel. 06-36311657 of via e-mail: rien@aalten40-45.nl