De Kikker, een locomotief van Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

De Kikker, een locomotief van Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

Rondleiding bij boeiend Museum Buurtspoorweg

Museum zet met vernieuwd programma in op museale ontwikkeling

HAAKSBERGEN - Voor Museum Buurtspoorweg start het seizoen op zondag 3 april. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwd programma. Bezoekers kunnen straks terecht in een compleet vernieuwde museumwinkel met Toeristisch Informatie Punt én gaan kennismaken met 'stationschef Laponder'. 

Hiermee is een museale ontwikkeling in gang gezet die de komende jaren verder wordt uitgebouwd en waarmee een bezoek aan Museum Buurtspoorweg meer dan ooit een echte beleving wordt. Al bij binnenkomst waant men zich in vroegere tijden en ervaart de bezoeker de bijzondere verhalen van de lokale spoorwegen op een levendige manier. 

Stationschef Laponder neemt bezoekers direct mee in de boeiende wereld van het lokaalspoor en vertelt wat er verder kan worden verwacht tijdens het bezoek, waaronder een unieke verzameling spoorwegmaterieel, een speurtocht voor kinderen met Jack de stationskat en de onvergetelijke stoomtreinrit.
Vertrekken kan weer vanaf beide stations (Haaksbergen en Boekelo). Deze zijn verbonden door een stuk lokaalspoorweg dat een belangrijk deel van de industriële ontwikkeling van de regio Twente tastbaar maakt.

Bijzondere evenementen
Buiten de reguliere rijdagen om zijn er verschillende bijzondere evenementen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld op eerste en tweede paasdag eieren zoeken op station Haaksbergen; is er een uitgebreide dienstregeling op Hemelvaartsdag én kan men deze dag een rondrit maken in een nostalgische bus of met paard en wagen.
Daarnaast is er een aantal zondagen waarop een rit maken in de bijzondere WISMAR Railbus mogelijk is; Bovendien staan er gedurende het seizoen weer smakelijke ritten met de Culi Express gepland. Ook kan bijvoorbeeld met een bedrijf of familie een eigen trein worden gehuurd én is het mogelijk om zelf voor een dag machinist te zijn.

Een kaartje voor een museumbezoek inclusief stoomtreinrit geldt vanaf dit seizoen weer als dagkaart. Naast de reguliere tickets heeft Museum Buurtspoorweg ook een perronkaart voor een museumbezoek zonder treinrit en een familiekaart, geldig voor maximaal vijf personen.
Meer info op www.museumbuurtspoorweg.nl.