Gezonde leefstijl: hoe maak je het bespreekbaar?

Motiverende gesprek-voering

REGIO - Doorverwijzers en andere professionals kennen de risico's en de noodzaak om op te groeien met een gezonde leefstijl. Maar soms is het lastig om de ouder, het kind of de jongere zover te krijgen ermee aan de slag te gaan. Hoe en wanneer breng je dit onderwerp op een gepaste wijze ter sprake? 

Het Preventie Platform Jeugd verzorgt een gratis vaardigheidstraining ‘Motiverende gesprekvoering' voor alle mogelijke doorverwijzers die met kinderen of jongeren werken (onderwijs, jeugdzorg, welzijnswerk, gezondheidszorg).

In deze training van twee dagdelen leert men hoe men een relatie met ouder(s) of jongere aangaat, welke basishouding van belang is en hoe men focus in een gesprek aanbrengt. Maar ook hoe men met weerstand om kan gaan en welke basishouding van belang is. 

De bijeenkomsten zijn op 5 en 12 april, van 16.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis in Borculo. Deze training is gratis. Aanmelden: www.preventieplatformjeugd.nl

Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.

Deze training sluit aan bij de lokale beweeg- en sportakkoorden in de regio en de samenwerkingen die er zijn omtrent sport en bewegen.