Een spelmoment uit de wedstrijd HMC tegen AD. Foto: PR

Opnieuw duur puntverlies voor AD’69

Sport

AALTEN - AD’69 verliest weer de punten die het nodig heeft om de ambitie te vervolmaken, om kans te maken op promotie. Loopt het aan het begin van het seizoen helemaal top, na de winterstop daarentegen laat AD’69 de punten liggen, tweemaal gelijk en tweemaal verlies zorgen ervoor dat AD’69 het contact met de top heeft verloren. AD verliest uit tegen HMC met 2-1.

Ook deze wedstrijd tegen HMC’17 in Harreveld is typisch een voorbeeld van de onmacht waarin AD’69 zich momenteel bevindt. Na ruim 40 minuten de bovenliggende partij te zijn geweest met hoopjes kansen gaat het toch weer mis. Bij een vrije trap komt de bal in de kluts en daarbij krijgt een speler van HMC’17 de bal zodanig op de slof dat vrij eenvoudig de 1-0 wordt gescoord.

Er blijven nog steeds 45 hele minuten over om de stand te veranderen. Direct na de hervatting van de wedstrijd gaat AD’69 verder op zoek naar de gelijkmaker en in de 49ste minuut krijgt Nick Ebbers de bal en schiet uit zijn slof richting het doel van HMC’17, onderweg wordt de bal van richting veranderd waardoor de keeper van HMC’17 kansloos is, de 1-1 is een feit.

Met een 1-1 wordt het startschot gegeven om nog verder de score uit te bouwen. Echter welgeteld één minuut na de gelijkmaker trekt HMC’17 de verhoudingen weer recht door maximaal gebruik te maken van de slordigheden binnen de defensie van AD’69. Een uitval van HMC’17 leidt uiteindelijk tot de 2-1 voorsprong, wat ook de eindstand is. Met wederom puntenverlies lijkt AD’69 het contact met de top te verliezen.