Joost Rasing scoort drie keer in de eerste helft. Foto: Cor Hinkamp

Teamwork, hattrick en de wind zorgen voor driepunter AZSV

Sport

AALTEN - De topper in de (landelijke A categorie) hoofdklasse B tussen AZSV en sv Urk is er een van de lange adem. Bij rust lijkt AZSV de overwinning in de pocket te hebben met een comfortabele 3-0 voorsprong, een zuivere hattrick van Joost Rasing. Hoe anders pakt het uit, in de tweede helft keert de spanning volop terug, Urk komt dichtbij met twee aansluitende doelpunten. Na een spannende eindfase, aan de blessuretijd lijkt geen eind te komen, is de ontlading bij AZSV groot na het eindsignaal van scheidsrechter Marcel Roeleveld. Drie punten voor de Aaltense ploeg.

Na de mindere wedstrijd vorige week in Sneek werd met angst en beven uitgekeken naar de topper tegen sv Urk. Door blessures en een schorsing was trainer Dave de Jong genoodzaakt om flink te puzzelen om een team op de been te brengen dat zich kon meten met sv Urk. Loper Bram Wevers werd van het tweede elftal geleend en liep zich de longen uit het lijf. De Rood-Witten starten met de wind in de rug en profiteerden daar al na negen minuten van toen Nick van Breugel de bal voor de goal gooide en Joost Rasing koppend profiteerde van dit buitenkansje. In de achttiende minuut gaf Urk een waarschuwing door de bal uit een vrije trap en via de lat over te schieten.

Na enkele kansen over en weer maakte Joost Rasing weer gebruik van het windvoordeel en verzilverde op schitterende wijze een lange bal van Jonathan Goossen. Gebruik makend van de wind zette AZSV de Urkers steeds meer onder druk en met ongeloof en verbazing zagen de AZSV supporters het derde doelpunt vallen in de 41ste minuut. Nick van Breugel liet weer een voorzet los en via Niek te Veluwe viel de bal voor de voeten van weer Joost Rasing die zelfverzekerd zijn zuivere hattrick voltooide.

De vele toeschouwers konden hun ogen niet geloven bij het zien van de 3-0 ruststand op het scorebord. Dat Urk na de rust de bakens zou verzetten en met de wind in de rug zou proberen om met een punt, of meer, terug te keren naar de boorden van het IJsselmeer was voor iedereen duidelijk. AZSV kwam amper meer aan voetballen toe en vocht voor alles wat het waard was. De druk van Urk werd steeds groter en het was dan ook geen wonder dat in de 71ste minuut de 3-1 viel uit een hoekschop.

Met nog twintig minuten te gaan stroopten de rood-witten nog eens extra de mouwen op maar konden niet verhinderen dat Urk in de 83ste minuut, na een mooie aanval, de 3-2 scoorde. Het was voor iedereen die AZSV een goed hart toedraagt billen knijpen. Aan de blessuretijd leek maar geen eind te komen. De ontlading bij het eindsignaal was dan ook bijzonder groot.

Opstelling: Jasper te Kolste, Michael Vaags, Yordi Orriƫns (74 Thijmen te Kolste), Bram Wevers, Jonathan Goosen (88 Ferran Momberg), Bram Rensing, Koen Maatkamp, Niek te Veluwe, Max Rensink (84 Roel Stronks), Joost Rasing, Nick van Breugel (84 Yoran Ertunc).