Gerda Brethouwer geeft een lezing over vrijheid in de Johanneskerk. Foto: Jan Ruland van den Brink
Gerda Brethouwer geeft een lezing over vrijheid in de Johanneskerk. Foto: Jan Ruland van den Brink

Lezing over vrijheid in Johanneskerk

Cultuur

LICHTENVOORDE - Donderdag 24 maart is Gerda Brethouwer, directeur van Het Onderduikmuseum in Aalten, te gast bij de Johanneskerk in Lichtenvoorde. Zij zal een lezing geven over vrijheid.

Lezing Vrijheid, heden en verleden. Donderdag 24 maart, aanvang 20.00 uur in de Johanneskerk. Toegang gratis, iedereen is welkom. Johanneshof, Rentenierstraat 9 Lichtenvoorde. 

Gerda Brethouwer vertelt waarom het belangrijk is niet alleen te herdenken en vieren op 4 en 5 mei, maar vooral de verhalen van de burgers te blijven vertellen. Vrede en vrijheid zijn kwetsbaar en niet vanzelfsprekend. Met de lessen van het verleden en de solidariteit van toen kan worden bekeken hoe deze samen te waarborgen voor de toekomst. Welke parallellen zijn er en hoe is het gesteld met de weerbaarheid voor de toekomst? 

Gerda Brethouwer is directeur van het Nationaal Onderduikmuseum en kwartiermaker ’75 jaar vrijheid Achterhoek en grensstreek’. Ze groeide op in de buurtschap Barlo, gemeente Aalten, en studeerde kunstgeschiedenis en bouwkunst aan de Universiteit van Utrecht. Zij gelooft in de kracht van uitwisseling waarbij nieuwsgierig zijn naar de ander de basis vormt voor vrede en vrijheid.