Rocco Ostermann (links) en Matthijs Stronks. Foto: PR
Rocco Ostermann (links) en Matthijs Stronks. Foto: PR

Prachtige muzikale afsluiting campagne PP

Muziek

AALTEN - Zondagmiddag verzorgden ‘De Knasterds’ het programma ‘Doe maar een tikkie’ bij oerkroeg Schiller te Aalten. De Knasterds bestaan uit Rocco Ostermann (gitaar, zang) en Matthijs Stronks (toetsen). 

Zij brachten een speciaal programma. Ingetogen vanwege de oorlog, scherp vanwege de waanzin van die oorlog en licht en humoristisch om te overleven. Prachtige verhalen over Guus Hiddink, Anton Kolkman en andere Achterhoekse grootheden. Komische belevenissen in de wereld van het westen en de rollende r, en de wereld van 13-jarige meiden die bang zijn voor het kerkhof. Natuurlijk ontbrak ‘Hier in de Achterhoek’, de speciaal geschreven ode door beide heren niet op het programma. Prachtige vertolkingen van Sometimes its snows in April (Prince), Lets Dance (David Bowie) en What a beautiful world (Louis Armstrong) . De Oerkroeg en het terras zaten lekker vol met publiek dat genoot met volle teugen.

Het optreden werd aangeboden door de wethouder van de Progressieve Partij in Aalten, Joop Wikkerink en was tevens de afsluiting van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van deze partij. Joop Wikkerink: “Ik wilde iets terugdoen voor alle mensen die de moeite hebben genomen op mij te stemmen als beste bestuurder van een kleine gemeente 2021. Bovendien werd ik deze maand 70 en zit 40 jaar in de gemeentepolitiek. Allemaal mijlpalen die een feestje waard zijn”. 

“Maar vooral ook omdat ik in de corona-tijd gezien heb hoe moeilijk uitvoerende artiesten en de horeca het hebben gehad. En dan is een opdracht, en optreden het beste hulpprogramma. Vandaar dat ik ‘de Knasterds’ contracteerde en zo’n 100 mensen ook nog een verantwoorde culturele middag bood. Mooi ook dat ik veel kennissen mocht begroeten waaronder Tweede Kamerlid Lisa Westerveld en journalist/zanger Erik Hagelstein en veel van mijn door corona uitgedunde club van partijgenoten.”

Hiermee zit de campagne van onder andere de Progressieve Partij er weer op. De actiedag was die zaterdag ervoor met het uitdelen van rozen, folders en bijenvriendelijke bloemzaad zakjes. Maar vooral met veel informatie elke week weer het hele jaar door wat de gemeentepolitiek betekent en welke invloed inwoners hierop kunnen uitoefenen.

De stemdata voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn 14, 15 en 16 maart. De eerste twee data kan op een klein aantal stembureaus gestemd worden in de kernen. Woensdag 16 maart zijn alle stembureaus open tot 21.00 uur.