Een spelmoment uit de wedstrijd AD'69 tegen MEC. Foto: PR

AD’69 loopt weer averij op, 1-1 gelijk tegen nummer laatst

Algemeen

AALTEN - AD’69 zakte bijna door de ondergrens maar met een Schwalbe van Dylan Bauhuis in de 72ste minuut die vervolgens leidde tot een penalty en dus de 1-1, voorkwam het een blamage. Echter met een gelijkspel kan AD’69 absoluut niet tevreden zijn.

AD’69 had amper afgetrapt of het stond al tegen een 0-1 aan te kijken, een kopbal terug van Jeroen Scholten op keeper Ikink werd door Ikink niet goed verwerkt en verloren dat de aanvaller alleen nog maar tegen de bal hoefde te lopen om een 0-1 voorsprong te nemen.

Een vroege tegenvaller maar AD’69 nam na de 0-1 direct het initiatief. Vele aanvallen volgden, veelal over de flank. Lage voorzetten werden onschadelijk gemaakt en de muur van verdedigers hield stand. Hoge ballen die richting het doel gingen waren veelal voor de kleinste man van het veld, namelijk de keeper van MEC die bij het gros van de voorzetten de vuisten tegen de bal kreeg. Hierdoor leek het wel dat AD’69 vooral tegen zichzelf aan het voetballen was. Dat ging ten koste van het kijkgenot voor het thuispubliek dat meer plezier beleefde aan het zonnetje dan aan het geboden spel.

Met een 0-1 achterstand verdween AD’69 voor de rust richting de kleedkamers. Na rust verhoogde AD de druk, MEC kwam amper op de helft van AD’69 en werd volop in de verdediging gedrukt. Het werd een herhaling van zetten, AD’69 was volop in de aanval en MEC loerde op de counter.

In de 72ste minuut trapte de scheidsrechter in de Schwalbe van Bauhuis, in een eerdere poging leverde dat nog een gele kaart op maar acht minuten later was het toch raak. De aanvoerder van MEC ging hierbij gierend uit zijn ster, protesteerde hevig en dit gaf aanleiding voor de scheidsrechter om tweemaal wegens protesteren de gele kaart te trekken.

Aan Tom Elferink om de penalty te verzilveren en hiermee verscheen een 1-1 op het scorebord. Uiteraard ging AD’69 volop door met het druk zetten op MEC. Het overwicht in mankracht werd in de 83ste minuut om zeep geholpen toen Justin Grijsen ook met tweemaal geel naar de andere kant van de omheining werd gezonden. Ook in de laatste minuten bleef AD’69 de druk opvoeren maar alle kansen, en ze waren talrijk, werden om zeep geholpen. Ook een aantal minuten naspeeltijd bracht geen andere score op het bord. Zeven punten verlies in drie wedstrijden maakt dat AD’69 voorlopig afhaakt in de race naar promotie.