Led-verlichting op drie velden gepresenteerd. Foto: Cor Hinkamp
Led-verlichting op drie velden gepresenteerd. Foto: Cor Hinkamp

Led-verlichting op drie velden sportpark Villekamp

Economie

AZSV steeds duurzamer

AALTEN - Zaterdag 12 maart ‘opende’ wethouder sport Hans te Lindert met een simpele druk op de knop de nieuw aangelegde LED-verlichting rondom de velden 3, 4 en het trainingsveld. Kort daarvoor had hij een grote groep aanwezige jeugdleden nog willen laten geloven dat er heel even een zonsverduistering zou komen, zodat de nieuwe verlichting extra mooi zou uitkomen. Weliswaar heeft Te Lindert bewezen tot veel in staat te zijn, maar dit bleek voor hem toch een te moeilijke opgave.

Tijdens de openingsactiviteit benadrukte ex-bestuurslid Hanno Jansen dat AZSV de afgelopen drie jarenveel in duurzaamheid heeft geïnvesteerd. Zo werden alle kleedruimten en de kantine van LED-lampenvoorzien en werden door de firma Zevenbergen uit Aalten maar liefst 200 zonnepanelen geplaatst, goed voor een opbrengst van 52.000 kWh per jaar.  

De afgelopen weken regelde de firma Sportverlichting.com dat op drie velden dertig ouderwetse armaturen werden vervangen door 22 LED-armaturen. Dit levert een elektriciteitsbesparing van ruim 50% op, terwijl de lichtsterkte beter is en de aanwonenden minder last hebben van dwaallicht.

“AZSV is met 1300 leden en onnoemelijk veel aanhang een belangrijke partij in Aalten. Dat moet je ook uitstralen. In normen en waarden, in kwaliteit, onze jeugdleden hebben bijvoorbeeld tijdens corona steeds door kunnen trainen en oefenden onderling, en dus ook op het gebied van duurzaamheid. De totale investering bedroeg ruim 150.000 euro. Zonder aantrekkelijke duurzaamheidsleningen, 30% BOSA-subsidie en een subsidie van de Provincie Gelderland was dit nooit gelukt. We zijn ook trots oponze LED-reclameboarding. De opbrengsten van sponsoren die hierop adverteren, kunnen en mogen we alleen besteden aan uitgaven op het gebied van duurzaamheid. Zo weet een sponsor dat zijn geld dubbel goed terecht komt: hij/zij steunt het milieu én AZSV.” 

Hans te Lindert zei dat hem was opgevallen hoe mooi en goed onderhouden sportpark Villekamp er bijligt. Tegen de aanwezige jeugdleden zegt hij: “Ik weet hoeveel vrijwilligers er heel druk mee zijn om de grasvelden, de kleedkamers en alles er om heen er mooi uit te laten zien. Een groot applaus voor al die vrijwilligers. En ook mooi dat AZSV zo aan de weg timmert met duurzaamheid. Dat is nu al belangrijk en dat wordt als jullie groot zijn nog veel belangrijker.”