Keeper ONS stopt penalty van Rik van der Eerden. Foto: PR

Onnodig verlies voor AZSV in Sneek in opmars naar topper tegen Urk

Sport

AALTEN - Er zijn van die dagen dat niks lukt. Zo’n dag beleefde AZSV zaterdag in Sneek. AZSV moest met een 3-0 eindstand terugkeren naar Aalten.

De oorzaak zou het stroeve kunstgrasveld kunnen zijn, maar daar heeft de tegenstander ook mee te maken. Een keeper van Sneek die foutloos keepte en zelfs een penalty stopte, vaak net iets later bij de bal dan de tegenstander of een verkeerde beslissing nemen. Alle excuses kunnen worden bedacht maar het feit blijft dat AZSV met 3-0 aan de verkeerde kant van de score bleef.

De spelers waren wel zo groot om na de wedstrijd de meegekomen supporters hun excuses aan te bieden voor hun matig presteren. De wedstrijd begon gezapig en een eerste negatief hoogtepunt was in de 23ste minuut toen Freek Mulder met een hamstringblessure van het veld moest en zich liet vervangen door Nick van Breugel.

Waar bij AZSV niks lukte waren de doelpogingen van ONS bedekt door laagjes goud. Een zondagsschot van Gerben Visser van Sneek betekende de 1-0. Vijf minuten later mocht Rik van der Eerden aanleggen vanaf elf meter maar zag zijn poging eindigen in de handen van de keeper. In de rust moest Rik van der Eerden zich vanwege een blessure laten vervangen door Quinn Vervelde.

Bij het eerste balcontact schoot Quinn op de paal. Ogenschijnlijk nam AZSV na de rust het initiatief en leek het zich te herpakken. ONS Sneek hield het bij uitvallen. In de 65ste minuut was het dezelfde Gerben Visser die na een snelle counter de 2-0 binnenschoot. Even later werd de doorgebroken Quinn Vervelde aan het shirt getrokken. In de poging om los te komen zag de scheidsrechter een slaande beweging van Quinn wat resulteerde in een rode kaart. De veroorzaker ging, zelfs zonder geel, geheel vrijuit. Wel kreeg AZSV de vrije trap mee.

In een alles of niet poging gingen de Rood-Witten massaal in de aanval en dan is het wachten op een uitval van de tegenstander. In de 69ste minuut maakte ONS gebruik van een overtalsituatie en scoorde Steijn Potma de 3-0. Rik van der Eerden sprak na afloop dat ze ONS misschien wel onderschat hebben of al teveel met het hoofd waren bij de topper van aanstaande zaterdag tegen sv Urk.

Opstelling: Jasper te Kolste, Freek Mulder (23. Nick van Breugel), Yordi Orriëns, Michael Vaags, Luka ter Haar ( 65. Jonathan Goossen), Niek te Veluwe, Koen Maatkamp (75. Yoran Ertunc), Rik v.d. Eerden (46. Quinn Vervelde), Bram Rensing, Joost Rasing, Max Rensink (65. Thijmen te Kolste).