Albert en Hanna Pennings-Koskamp 65 jaar getrouwd. Foto: Jan Oberink
Albert en Hanna Pennings-Koskamp 65 jaar getrouwd. Foto: Jan Oberink

Briljanten huwelijk voor Albert en Hanna Pennings-Koskamp

Maatschappij

AALTEN – Op dinsdag 8 maart zijn Albert (90) en Hanna (89) Pennings-Koskamp 65 jaar getrouwd. Volgens een mooie traditie brengt burgemeester Anton Stapelkamp een bezoekje aan een briljanten paar maar vanwege aan corona gerelateerde klachten besluit hij om niet te komen. Een fraai boeket bloemen is namens de gemeente Aalten bezorgd.

Hanna en Albert wonen zelfstandig in een appartementencomplex, ze krijgen drie uur per week hulp. Qua gezondheid gaat het met meneer nog best goed, mevrouw is wat minder vitaal, zij krijgt nu medicijnen en voelt zich beter daardoor. 

Albert komt uit Gendringen, van de viersprong Gendringseweg/Aaltenseweg. Vroeger was het adres Breedenbroek 36. Hanna is Zelhemse. Ze leren elkaar kennen op de bruiloft van de zus van Albert. Hanna mocht met haar moeder mee naar het feest omdat haar vader was gestorven. Albert heeft Hanna ’s avonds naar huis gebracht, op de fiets, naar Zelhem en weer terug naar Gendringen. Het is dan 1950, 72 jaar geleden…

In het huwelijk worden vijf kinderen geboren, vier zoons en een dochter. Vier kinderen wonen in Aalten, er zijn inmiddels twintig klein- en tien achterkleinkinderen. Albert is als boerenknecht begonnen en later gestopt. Begonnen met zeven koeien, gestopt toen er 70 koeien waren. Met 7 hectare grond begonnen, gestopt met 30 hectare. Hanna heeft altijd geholpen op de boerderij. 

Elke avond gaat Albert een eindje rijden in de auto, Hanna gaat dan altijd mee. Ze vermijden de drukke weg. Hoe wordt deze prachtige mijlpaal gevierd? Om beurten gaan Hanna en Albert met de kinderen en kleinkinderen eten. Telkens in een klein gezelschap. “Dan kunnen we ook fijn met elkaar praten!”