Het Perfecte Plaatje ook in Aalten. Foto: Eigen foto
Het Perfecte Plaatje ook in Aalten. Foto: Eigen foto

Perfecte plaatje Aalten van start

Maatschappij

Fotowedstrijd voor amateurs

AALTEN - Velen kennen het wel, het TV programma Het perfecte plaatje waar doormiddel van opdrachten bekende Nederlanders uitgedaagd worden de mooiste foto’s te schieten. 

Gedurende de coronaperiode hebben steeds meer mensen het wandelen, vaak gecombineerd met fotografie, opgepakt. Binnen de gemeente Aalten willen een aantal organisaties deze nieuwe hobby van velen stimuleren door middel van een heuse fotocompetitie voor amateurfotografen.

Bibliotheek De Achterhoekse poort en Talentverbinder Richard Jongetjes hebben in Fotospeciaalzaak Garretsen, weekblad Aalten Vooruit/De Band, Glimlach Producties en Figulus Welzijn mooie partners gevonden om deze lente te starten met Het perfecte plaatje Aalten. Amateurfotografen, zowel met een ‘echte’ camera als een mobiele telefoon, kunnen zich aanmelden en meedoen. De fotowedstrijd duurt totaal een heel kalenderjaar. 

Er is een maandelijkse opdracht, telkens een thema, van mei 2022 tot en met mei 2023. Elke maand kiest een deskundige jury een ‘maandwinnaar’ uit en deze wordt geplaatst in Aalten Vooruit/De Band. Zomer 2023 zullen alle maandwinnaars met hun werk worden geëxposeerd in Bibliotheek De Acherhoekse poort in Aalten inclusief het beste werk van alle afvallers.

Daarnaast zal de jury aan het eind van het project de nummers één, twee en drie aanwijzen vanuit alle twaalf maandwinnaars en deze gaan met mooie cadeaucheques naar huis, te besteden bij fotospeciaalzaak Garretsen. Aanmelden kan via email: Richard@talentverbinder.nl. Er is plek voor maximaal veertig deelnemers, vanaf twaalf jaar, wonende in onze gemeente. Op dit moment hebben zich al een twintigtal mensen uit Bredevoort, Aalten, Dinxperlo en buurtschappen aangemeld. 

Financieel wordt dit project mogelijk gemaakt door de gemeente Aalten en de Talentverbinder.