De Klepperklumpkes in 2017. Foto: PR

De Klepperklumpkes in 2017. Foto: PR

null

De klumpkes klepperen niet meer

Cultuur

AALTEN - Folkloristische dansvereniging De Klepperklumpkes van ’t Walfort stopt. Ontegenzeggelijk heeft de coronapandemie daartoe aan bijgedragen en met pijn in ’t hart is de beslissing genomen dat de vereniging haar activiteiten staakt. 

De laatste jaren werden door de vergrijzing de activiteiten steeds minder. De vereniging is een paar jaar geleden al gestopt met de rommelmarkt. Thans komt ook een einde aan het dansen. 

De Klepperklumpkes kunnen terugzien op een mooi en actief verenigingsleven. Vele optredens zijn verzorgd in diverse instellingen, op braderies en in heel veel landen. In de hoogtijdagen werd om de vier jaar een groot internationaal festival gehouden in Aalten met vele buitenlandse gasten. De buitenlandse gasten werden ondergebracht bij gastgezinnen en dat was voor veel gastgezinnen een bijzondere kennismaking met de buitenlandse dansers en hun folklore. 

Thans is het moment aangebroken om na bijna 70 jaar een punt achter de activiteiten te zetten. Veel leden zijn op leeftijd, de conditie wordt minder en nieuwe leden om de schwung erin te houden, ontbreken. De laatste jaren werd er geoefend in de zaal van café Setz. Vooral het sociale aspect, de gezelligheid, zal worden gemist. Voor allen die de Klepperklumpkes een warm hart hebben toegedragen zeggen de ‘klumpkes’: bedankt!