Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis. Foto: PR
Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis. Foto: PR

Illuster duo Van Ruller // Hogenhuis treedt in de Koppelkerk

Cultuur

BREDEVOORT - Op zaterdag 26 maart treedt de gerenommeerde gitarist Jesse van Ruller met saxofonist Maarten Hogenhuis op in de Koppelkerk. Hiermee besluiten zij het culturele jaarprogramma van de culturele vrijplaats in Bredevoort. Tijdens de coronatijd werkten Hogenhuis en Van Ruller aan een duo-album met composities die ze samen schreven en ontwikkelden. Op 26 maart laten ze hun instrumenten samensmelten.

Jesse van Ruller (1972) behoeft geen uitgebreide introductie. Zijn reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale artiesten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. Zijn intuïtieve spel wordt gekenmerkt door een diep gevoel voor melodie en een grote mate van ritmische wendbaarheid. Maarten Hogenhuis (1986) is een van de exponenten van een jonge generatie jazzmuzikanten. Hij maakt deel uit van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Eerder maakte hij deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van Reinier Baas en is hij een veelgevraagd sideman in verschillende genres.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zaterdag 26 maart 2022, aanvang: 20.30 uur, zaal open: 20.00 uur. Entree 15 euro, exclusief ticketkosten. Tickets: www.koppelkerk.nl