Anneke Copier, I campi ardenti. Foto: PR
Anneke Copier, I campi ardenti. Foto: PR

Rondleidingen van kunstenaarsduo Anneke en Claudio

Cultuur

BREDEVOORT - Kunstenaarsduo Anneke Copier en Claudio geeft op zondag 27 maart om 13.00 en 16.00 uur een persoonlijke rondleiding door de expositie ‘Tijdspinsels’ in de Koppelkerk in Bredevoort. In de rondleiding zullen nader ingaan op hun werkwijze, inspiratiebronnen en de werken waarmee ze momenteel exposeren.

Anneke Copier en Claudio Varone maken series tapijten en driedimensionale wandkunstobjecten in vilt om ruimtes aan te kleden. Daarnaast willen ze met hun monumentale werken ook een verhaal vertellen en de charme en kracht van voorouderlijke landschappen laten zien. Inspiratie voor kleuren en vormen halen ze voornamelijk uit mediterrane landschappen. 

Alle stukken van Copier en Varone zijn uniek en worden met de hand op traditionele wijze gemaakt van wol, soms gecombineerd met katoen, zijde en andere natuurlijke vezels. Het oeroude en primitieve materiaal vilt heeft voor hen iets magisch. Ze kunnen er hun onderbuikgevoel mee uitdrukken. Om abstracte en minimalistische driedimensionale vormen te verkrijgen, hebben ze de oude technieken aangepast, zonder het milieu en de mens uit het oog te verliezen. 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zondag 27 maart, tijd: 13.00 en 16.00 uur. Er is plaats voor acht personen per rondleiding. Entree: 6 euro inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden: www.koppelkerk.nl