Henk-Jan Harbers (GUV, links) reikt de cheque uit aan Marco van Lochem. Foto: PR
Henk-Jan Harbers (GUV, links) reikt de cheque uit aan Marco van Lochem. Foto: PR

Aanvragen zijn welkom bij GUV Goede doelen fonds

Algemeen

AALTEN - Stichting GUV Goede doelen fonds roept organisaties op een aanvraag te doen voor activiteiten, waaraan het fonds een financiële bijdrage kan toekennen. De afgelopen twee jaar werden gedomineerd door coronamaatregelen, maar ondanks dat heeft het fonds toch een aantal prachtige initiatieven kunnen ondersteunen.

Met een deels nieuw bestuur gaat het GUV Goede doelen fonds het vierde levensjaar in. Na de AFM Hulp Week van 2017 staken GUV directeur Bert van Asselt en Hulp Week initiator Marco van Lochem de koppen bij elkaar. Ze hadden beiden hetzelfde doel, een fonds in het leven roepen dat activiteiten en evenementen in de regio financieel zou kunnen ondersteunen. Na een jaar voorbereiden, waarin het bestuur werd geformeerd en de doelstellingen vastgesteld werden, ging het fonds op 1 januari 2019 officieel van start. 

In de afgelopen jaren heeft het fonds aan diverse en uiteenlopende organisaties een donatie mogen geven. De aanschaf van een elektrische auto in Breedenbroek, een bijdrage aan Bredevoort Schittert zodat ouderen en mensen met een beperking konden meelopen, de inrichting van een senioren ontmoetingscentrum in Winterswijk, een bijdrage voor het goede werk van Veur Dinxper, Deur Dinxper en nog vele andere humanitaire doelen.

Giften
Jaarlijks maakt GUV Uitvaartzorg geld over naar het fonds en ook krijgt het fonds elk jaar een donatie van AFM, de omroep voor de gemeente Aalten. Dit geld wordt opgehaald bij de jaarlijkse actieweek van AFM, de AFM Hulp Week. Uit de opbrengst van de afgelopen editie van deze hulpweek werd 4500 euro overgemaakt naar het fonds. Eind februari reikte Henk-Jan Harbers namens het GUV een cheque van 9000 uit aan Marco van Lochem, voorzitter van het GUV Goede doelen fonds. Deze gift is via de AFM Hulp Week aan het fonds toegekend en daarmee worden de komende periode mooie initiatieven gefinancierd.

Aanvragen
Nu de beperkingen rondom het coronavirus aanzienlijk zijn versoepeld roept de Stichting GUV Goede doelen fonds organisaties op om aanvragen voor een financiële bijdrage digitaal in te sturen. De reden van die aanvraag kan uiteenlopend zijn, er moet echter wel een humanitair doel aan ten grondslag liggen. De volgende criteria worden gehanteerd om een aanvragen te beoordelen. Activiteiten die puur gericht zijn op bevordering van sport en spel, projecten die een politieke of religieuze achtergrond hebben en activiteiten die plaatsvinden buiten het werkgebied van GUV worden niet gehonoreerd omdat de stichting puur lokale activiteiten wil steunen. Aanvragen voor activiteiten en evenementen voor mensen in de breedste zin van het woord, jong en oud, met en zonder een beperking, mits aan de criteria voldaan wordt, zal het bestuur zorgvuldig bestuderen. De aanvragen worden elke twee maanden beoordeeld door het bestuur. Het bestuur hoopt dat er bij de komende vergaderingen weer veel aanvragen te beoordelen zijn en dat ze dan ook weer veel donaties toe mag kennen.

Bestuur
Vorig jaar heeft het bestuur van het fonds noodgedwongen afscheid moeten nemen van penningmeester Gerrit Bultman, die is overleden. Eind van het jaar nam ook secretaris Theo Teunissen afscheid als bestuurslid, na drie jaar actief te zijn geweest. Er zijn twee goede vervangers gevonden. Frank Smit uit Aalten is de nieuwe penningmeester en Wim Abbink uit Winterswijk secretaris. Stichting GUV Goede doelen fonds roept iedereen op die iets wil gaan organiseren met een humanitaire achtergrond, een aanvraag in te dienen. Aanvragen kunnen alleen via de mail ingediend worden. Het formulier hiervoor is te vinden op de website van het GUV, onder het kopje “GUV & Goede doelen.”