Eendracht Aalten tijdens een repetitie. Foto: Archief Achterhoek Nieuws/PR

Eendracht Aalten tijdens een repetitie. Foto: Archief Achterhoek Nieuws/PR

Samen Zijn Wij van Eendracht Aalten: benefietconcert voor WarChild

Muziek

AALTEN - Op 26 maart komt fanfare Eendracht Aalten in de Zuiderkerk (Aalten) muzikaal in actie voor WarChild. Met de voorstelling Samen Zijn Wij wil het orkest artistiek de aandacht vragen voor kinderen in oorlog, waaronder het actuele werk van WarChild in Oekraïne. De volledige ticketopbrengst is voor WarChild. 

Via echte verhalen, muziek, licht en laser worden bezoekers aan het denken gezet. Voorzitter Peter Kraaijenbrink daarover: “Samen Zijn Wij draait om de vraag hoe vrij je eigenlijk bent, als anderen dat niet zijn. We verzamelden verhalen van kinderen in oorlog, toen en nu, omdat dat laat zien dat wij binnen onze grenzen vrij zijn, maar als je die grenzen loslaat, is er weinig vrijheid. De situatie in Oekraïne toont dat helaas aan.” 

De vereniging zocht de samenwerking met WarChild om de aandacht te vragen voor hun werk. In de voorstelling zitten lokale verhalen en verhalen van WarChild. Verhalen over de oorlog uit het kind halen, iets dat alleen samen kan. Een bijzondere licht- en lasershow zorgt voor extra impact. Peter: “Dit thema verdient natuurlijk alle aandacht. Via de elkaar versterkende combinatie van vertelling en muziek dringt het vast al tot bezoekers door, maar we verrijken deze avond met een prachtige licht- en lasershow. Het wordt een avond met impact!” 

Eendracht Aalten heeft ervoor gekozen om de volledige opbrengst van de tickets te schenken aan WarChild. Tickets kosten 7,50 euro per stuk en zijn te verkrijgen via www.eendrachtaalten.nl/tickets  Op de avond zelf wordt er in de foyer aandacht gevraagd voor het (actuele) werk van WarChild en is het mogelijk om via een speciale QR-code meer geld te schenken onder deze muzikale actie van Eendracht Aalten. 

Het is een avond met een boodschap en een totaalbeleving. De fanfare, onder leiding van Egbert van Groningen, wordt versterkt met een combo, zanger en verteller. Dirigent Egbert van Groningen arrangeerde speciaal voor deze gelegenheid enkele nummers, waaronder het actienummer van WarChild Samen Zijn Wij. Peter: “Het orkest hoopt Aalten te begroeten om samen stil te staan bij het gegeven dat wij wél vrij zijn. We zijn in vele opzichten een bijzondere avond aan het voorbereiden en natuurlijk hopen we een prachtig bedrag op te halen. Want ook daarvoor geldt: alleen samen halen we de oorlog uit een kind.”

Afbeelding