Kaartje van de geplande keten. Foto: Openstreetmap
Kaartje van de geplande keten. Foto: Openstreetmap

Schouder aan schouder voor Oekraïne

Grenzenloze menselijke keten in Dinxperwick

DINXPERWICK - De oorlog in Oekraïne treft iedereen en raakt mensen diep in het hart. Uit solidariteit met de bevolking van Oekraïne hebben burgers uit Dinxperlo, Suderwick en Isselburg het initiatief genomen voor een symbolische grensoverschrijdende menselijke keten in Nederland én Duitsland. Om te laten zien dat in Europa langs de grens mensen samen in vrede kunnen leven. Iedereen is van harte welkom om mee te doen met deze vreedzame actie. 

Op zaterdag 12 maart om 19.00 uur verzamelen betrokkenen zich op de Dorfplatz in Suderwick, het Prins Clausplein in Dinxperlo en de Brüggenhütte in Isselburg. Vanaf deze plaatsen op de stoep wordt in stilte een ketting van mensen richting de St. Michaëlskirche aan de Heelweg in Suderwick gevormd. Deelnemers verspreiden zich dan over de hele route. Terwijl de menselijke keten wordt gevormd, zullen in Dinxperlo en Suderwick kerkklokken luiden die oproepen tot vrede.
Er wordt verzocht om een kaars mee te nemen en die aan te steken op zijn of haar plaats in de keten. Het verzoek luidt om geen vlaggen mee te nemen. Belangstellenden worden dringend verzocht om zich aan de aanwijzingen van de organisatie te houden. Met deze actie verzetten betrokkenen zich tegen deze aanval op de vrijheid en democratie. En op deze manier laten deelnemers en organisatie zien dat zij zich verbonden voelen met het onmenselijke leed in Oekraïne, zij vormen samen een teken van vrede, verbinding en bemoediging.

Om 19.30 uur vraagt de organisatie de betrokkenen om in stilte naar huis te gaan.  

Contactpersonen organisatie: Lex Schellevis, e-mail lex@dds.nl
Werner Brand, e-mail werner-brand@t-online.de

Oekraïnse vlag met vredesduif. Foto: Pixabay
Oorlog in Oekraïne laat sporen na. Foto: PR