Een moment in de wedstrijd van AD tegen Ulftse Boys. Foto: PR

AD’69 moet met 2-2 tegen Ulftse Boys genoegen nemen

Sport

AALTEN - AD’69 had ook in de wedstrijd tegen Ulftse Boys te maken met de nodige personele problemen. Maar liefst negen man waren niet aanwezig. Toch waren er kansen op een overwinning. Het 2-2 gelijkspel, waar AD genoegen mee moest nemen, is enigszins teleurstellend.

Na aftrap bleek dat Ulftse Boys geen angst had voor AD’69. De eerste kans was dan ook voor UB in de tweede minuut. Uit een verdachte buitenspelsituatie kwam een speler van UB akelig dicht in de buurt van Anthony Ikink, Ikink moest gestrekt naar de bal en wist hiermee het gevaar te wijken. Maar ook AD’69 kreeg zijn kansen, in de tiende minuut had Wouter Spaargaren dé kans om op voorsprong te komen. Helaas vond zijn kopbal een stille dood in de handen van de keeper.

Het was UB dat op voorsprong kwam, in de zeventiende minuut kwam aanvaller Luciana voor het doel van Anthony Ikink en hij kreeg de bal diagonaal over Ikink in het doel. Dat was de eerste kans voor UB en direct was het raak. AD’69 ging op zoek naar de gelijkmaker en slaagde daar bijna in toen uit een cornerbal van Dylan Bauhuis de bal bij Tom Elferink belandde , zijn schot ging ook maar net naast. Na rust moest AD’69 de druk omhoog gooien, nogmaals verlies zou betekenen dat het de streven om het kampioenschap zou moeten loslaten.

De eerste tegenvaller volgde in de 50ste minuut toen Anthony Ikink geblesseerd uitviel, gelukkigf voor AD stond Damar van Braak paraat. De tweede helft stond bol van de kansen voor AD’69, Tom Elferink zag de gelijkmaker al gescoord worden toen hij in de 55ste minuut een kopbal afvuurde richting het doel van UB en weer stond de keeper in de weg. Op de gelijkmaker hoefde het publiek niet veel langer te wachten, in de 60ste minuut stond Dylan Bauhuis aan de basis staan van de 1-1 toen hij een cornerbal nam, de bal kwam bij de eerste paal terecht en de verdediger van UB bewees zijn team een slechte dienst door én het zicht van de keeper weg te nemen en ook de verkeerde beweging te maken waardoor de bal zonder verder te worden aangeraakt in het net verdween. AD’69 ging dringend op zoek naar de 1-2 voorsprong , dit lukte bijna gaan in de 65ste minuut met een vrije trap van Jeroen Scholten, helaas stond weer de paal in de weg.

AD’69 was volop in de aanval en gaf bijna tot geen kansen weg, het was wachten op de voorsprong en deze viel in de 72ste minuut eindelijk toen Dylan Bauhuis in de zestien werd gevloerd en een penalty werd toegekend. Aan Tom Elferink de eer om deze te verzilveren waardoor de 1-2 op het scorebord verscheen. De weinige keren dat UB de counter vond stond iedere keer de verdediging paraat, Jeroen Scholten , Robin Assink, Bram Bulsink en Thomas Oostrik maar ook een Michiel Ebbers maakten alle uitvallen van UB onschadelijk tot die ene voorzet in de 87ste minuut. Hier werd een aanvaller bij de tweede paal volledig vrij gelaten en uitgerekend bij hem belandde de bal. Amper drie meter voor het doel van Damar van Braak was het voor hem een koud kunstje om de bal onder de benen van van Braak te schieten waardoor de 2-2 gelijk en eindstand werd gescoord. Voor AD’69 kan het niet anders voelen dan dat hier twee punten zijn verloren.